Annak, akinek nincs rendszeres jövedelme, nem kaphat ingyenes készpénzfelvételt?
Nem, ilyen nincs!
Nekem is olyan számlán van az ingyenes kp felvétel, amire havi átlagban 0 forint érkezik (meg akarom szüntetni, és így a legolcsóbb kivenni róla a pénzt :))
Az ingyenes kp felvételnél az alábbi feltételeknek kell megfelelni:
- magyarországi lakcím vagy tartózkodási cím
- betöltött 16 éves életkor
- csak ATM-re vonatkozik
- egyetlen számlán lehet élő nyilatkozatod
(a többit jól írtad, hogy havi maximum 2 alkalommal, és összesen maximum 150 ezer lehet az felvett összeg)
Nem feltétlen az ügyintéző túlbuzgó. A banki szoftver is elvégez bizonyos alap ellenőrzéseket (pl sok bankban nem tudsz nyilatkozatot tenni, ha nem vagy 16 éves), így az ügyintéző ilyenkor gyakorlatilag az adatrögzítő szerepét tölti csak be.
Ez egyébként valami kis pénzintézet volt? Lehet, hogy érdemes megfontolni, hogy megbízhatóbbat keressetek, ki tudja, hogy még hol máshol tévednek a károtokra mikor tájékoztatást kell adni...
Édesanyám nem igazán tudja használni az internetet, nincs is szüksége rá a munkájában, így nincs internetbankja.
OTP banknál van lakossági folyószámlája, magánszemélyként van a rendszerben.
Ami nekem furcsa: Amikor én nyilatkoztam internetbankon keresztül az én számlámmal kapcsolatban az ingyenes felvételről, még jövedelmem sem volt. Nekem mégis engedte a rendszer és ingyen veszem fel a készpénzt az automatából.
Ez esetben biztos, hogy az anyukád értett valamit félre, vagy az ügyintéző volt nagyon hülye.
Szerintem kísérd el legközelebb, és próbáljátok meg újra, ha ott vagy valószínűleg tudsz neki segíteni egy keveset, hogy mi lehet a probléma.
Nyilván anyukád jövedelem és keret nélkül akarna felvenni 150e-et. ,
Olvasgassál utána, 300e ember nyitott számlát az ingyen 150e reményében, de nem volt annyi jövedelmük, vagy zéró bevételük volt. Hogy egy közeli példát említsek faterom és még vagy 200 piás az 1000 fős faluban. Erste bankban órákat vártam köszönet az ilyen emberkéknek.
ha egyéni vállalkozó, akkor az vállalati számlának számít, arról pedig nem lehet igényelni az ingyenes kp felvételt
ha van lakossági folyószámlája is, akkor arra persze lehet, de nem hiszem hogy 2 számlát tartana fenn
vállalati számla pedig kell, mert a nav utalásokat csak arról lehet megtenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!