Az lehetséges hogy több pénz van a bankkártyámon mint a netbankon?
Sziasztok. Megprobálom lényegre törően leirni.
Októberben lejár a bankkártyám gondoltam már most megrendelem az újjat (erste). múlt héten meg is érkezett. aktiváltam egy atm-be. azóta több 10 ezret vásároltam nem jött róla sms sőt több nap után se vonta le a netbankban. ma elmentem egy atm-be és egyenleg lekerdezest csináltam. Több mint 1 millió ft volt rajta, miközben nekem pár száz ezer van rajta minden tudásom és a netbank szerint is. nos a fő kérdés lehet az hogy a bankkartya más szamlaszámhoz lett rendelve? ilyenkor mi a teendő? azért nem szivesen mennék be a bankba hogy ilyenkor mi van.
A kártyádon semennyi pénz nincs, mert az a számládon van, a kártya pedig a számlához tartozik.
Olyan előfordulhat, hogy valamilyen technikai megvalósítás vagy hiba miatt az egyenleged különböző felületeken eltér, főleg ha mondjuk az egyik egyenleget még a bank nyitva tartásakor kérted le a másikat pedig már zárás után, de ez pár forintos eltérés szokott lenni, nem milliós.
Megoldás: elnézted, és nem az egyenleget nézted, hanem mondjuk a tranzakciós értesítőt. A bank vagy valaki más hibázott, és tévedésből utalt neked pénzt, ezt persze vissza kell adnod.
Ha nem akarsz bemenni, akkor mi lenne ha felhívnád őket, vagy írnál egy levelet a netbankon keresztül???
tuti nem néztem el.
azért nem akarok nekik szólni mert azért jól jönne az a pénz. :D
így azt csinálom hogy leveszem az összeset (nem költöm el) aztán bemegyek a bankba hogy elhagytam. mert az én számlámról nem tudok levenni pénzt azt el is utaltam ismerősömnek átutaltam azt a pár száz ezret. és fél millát már le is vettem arról a másik számláról.
nem a legbecsületesebb tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!