Nekem tartozik hivatalosan - Közjegyző előtt - egy magánember. Már egy éve próbálkozik egy adósságbehajtó cég. Eleinte lassan, de működött mostanában viszont semmi. Lenne valakinek hatásos ötlete, megoldása?
Valahogy pedig csak a pénzünkhöz kell jutnunk!
Nekem 1,2M-val tartozik.
Sajnos nem sok esély van. Ha ennyire "behajthatatlan" az ember, akkor lehet, hogy jobb, ha lemondasz róla.
A közjegyző előtt tett nyilatkozata alapján küldethetsz neki MOKK-os fizetési meghagyást, amit ha nem kifogásol meg, akkor mehetsz a bíróságra letiltatni a fizetéséből, ha megkifogásol, akkor pedig bíróságra, hogy bizonyítsd a jogosságod. Nyilván tudod is ez alapján bizonyítani, így a bíróság letiltatja a fizetéséből.
Ha nincs állása, akkor meg sajna figyeltetni kell, hogy mikor lesz, hogy a bíróság kiküldesse a letiltatást a munkahelyére. Ha munkahelyet vált, újra utána kell menni. Nagyon macerás és hosszú ideig tart az egész.
Keményebb dolgok felé ne menj el, mert sokkal nagyobb galiba lesz Neked belőle. Az életedet tönkreteheted, ha nem hivatalosan keménykedsz.
Szóval gáz az egész. Csak annyit tehetsz, hogy folyamatosan felszólítod, így nem évül el. Ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!