Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi van olyankor ha valaki...

Mi van olyankor ha valaki jogtalanul vette fel a szocpolt?

Figyelt kérdés
(nem ,én voltam)bonyolult ügy!
2010. márc. 10. 06:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg visszafizettetik vele, ha kiderül.
2010. márc. 10. 07:03
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ!
2010. márc. 10. 07:04
 3/5 anonim ***** válasza:
90%
nem esetleg, hanem vissza is KELL fizetni. vagy ha hitelt vettek fel mellé, akkor a szocpol automatikusan átvált a hitel részéve, tehát megemelkedik a tartozás.
2010. márc. 10. 07:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mi a jogtalanság benne.

Pl: ha vállaltak babát és nem jött össze a határidőig, akkor vissza kell fizetni. Ha nem jelenti be a határidő lejárta előtt, akkor büntetőkamatot is tesznek rá. (ismerősöméknél ez volt)

Viszont ha úgy volt jogtalan, hogy csalással jutott szocpolhoz (hamis munkáltatói igazolás, már igénybe vett azelőtt szocpolt, hamis lakhatási, vagy hasonlók), akkor büntetőeljárás (pont most tárgyalja a bíróság a taktaközi szocpolcsalás ügyét, a www.boon-on megnézheted)

2010. márc. 10. 08:05
 5/5 A kérdező kommentje:
a jogtalanság szerintem az benne,bár nem tudom milyen jogi kikötések és szabályok vannak,hogy aki felvette a szocpolt az gyám volt de amikor folyósították utána már csak 2 hónapig!és én úgy tudom,hogy 3 évig kellett volna,akivel utána közösen be is költözik abba az ingatlanbe ,ami nem történt meg!
2010. márc. 10. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!