Ha bedőlne a hitelem?

Figyelt kérdés
Életársammal vettün egy lakást,két hitelből.Ő biztosította szabadfelhaszn hitel 4 mill. önerőt szülök ingatlanára,hogy megtudjuk venni a lakást,az én hitelem 4 mill a megvett lakáson.Mindkettő hitel egy banknál.Kérdésem,ha nem fizetem az én hitelem,és a bank kivenné a 4mill.az ingatlanból,a párom mindig pontossan fizetett hitelét elbukhatja miattam,vagyis egy életen át fizeti a hitelét mert önerőt adott, lakás meg sehol?Ügyvédi papír van,hogy kinek mennyi a hitele a lakásba,de a tulajdoni lapon csak én szerepelek.
2010. márc. 9. 10:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem vesz ki a lakásból 4milliót, elárverezi az egészet. Ha szerencséd van egy kis zsebpénzt, talán kapsz. Nagy vonalakban így néz ki a képlet: árverésből befolyó összeg – tőketartozás – kamatok – költségek, díjak = az összeg, amit megkapsz (ha szerencséd van) vagy a maradéktartozás (ez is elképzelhető). Az hogy elment a lakás az élettársadnak továbbra is fizetni kell a hitelét, azt hogy ö mire használta fel a hitelt nem befolyásoló tényező. Max tőled követelheti a saját részét, de ez függ attól, hogy mi szerepel a kettők szerződésében.
2010. márc. 9. 11:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,és a helyesbítést,elárverezi.Még nem tartok ott,csak mindig csuszik a hitelem,de szeretnék tisztába lenni a dolgokkal.
2010. márc. 9. 14:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha még nem tartasz az árverésnél, arra figyelj, hogy ne csússz ki a felmondási időből (ált.90nap), és a lehető leghamarabb pótold az elmaradást is, az nem baj, ha egyszerre nem tudsz egyhavit átutalni, de valamennyit fizess. Ha meg bukta van próbálj egyezkedni velük Hosszabb futamidő, esetleg valameddig felfügeszteni a törlesztést. Nézd át szerepel e a szerződésedben a fedezetek közt valamilyen biztosítás és ha nincs akkor próbálj meg munkanélküliségre és táppénzre vonatkozó biztosítást kötni, ált. 12 hónapra nyújtanak fedezetet.
2010. márc. 9. 18:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,és jó hogy emlitve lett a biztosítás.Van a szerződésben egy vagyon biztosítás,amit fizetnem kell havonta,azt irja a szerződés,hogy a kölcsön további biztosítékául az xy helyrajzi számú ingatlanra vonatkózó vagyonbiztosítás szolgál.Ezt nem tudom miért fizetem.
2010. márc. 10. 09:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Azért fizeted, hogyha leég, kiég, összedől stb. az ingatlan, akkor se maradjon a bank fedezet nélkül. Azt hogy milyen káreseményre vonatkozik ill. mik a kizáró okok, azt biztosítója válogatja. Ha nincs a szerződésedben konkrétan leírva, felsorolva akkor kell egy olyannak lennie, hogy az xy biztosító ÁFSZ x.y. pontja az irányadó és azoknál tudsz utánanézni, érdeklődni mit tartalmaz konkrétan. Azt elfelejtetem írni a munkanélküliségi biztosításnál, hogy jelentsd be a hitelt nyújtó banknál, elképzelhető, hogy kapsz valami kedvezményt a plusz biztosítékért.
2010. márc. 10. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!