Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Volt szomszédom kb.6 éve nem...

Volt szomszédom kb.6 éve nem fizeti a jelzálog-hitelét, a hitel már jóval több, mint a ház értéke, de nem akarják elárverezni? Így csak nő a tartozás, de sosem lesz kifizetve?

Figyelt kérdés

A nő már jópár éve el is költözött, mert csak szociális segélyt kap, így fenntartani sem tudná a házat.

A gyerekeinél lakik, csak néha eljön a házhoz.

Ma beszélgettünk, mondta, hogy elvihetné a bank a házat, mert így csak kamatozik a hitel, de úgysem lesz soha kifizetve.

Kb. 6 milliót vettek fel rá vagy 10 éve, a férje meghalt, a nő elveszítette a munkáját, a nyugdíj még odébb van, de az sem lesz sok.

A hitel már biztosan több, mint 10 millió, a házért én magam 5-öt sem adnék, olyan állapotban van.

A bank pedig kijelentette, hogy neki nem kell a ház, a pénzt akarja.

Pedig a szomszédasszony elmondta nekik, hogy arra semmi esély nincs. Ha 10 év múlva nyugdíjba megy, nem sokkal fog többet kapni a minimum nyugdíjnál, a végrehajtó havi 10-20 ezret tud majd letiltani.

Így egy min. 10 milliós hitel végrehajtása 100-200 év lenne.

A gyerekei nem fogják kérni az örökséget, így a bank tényleg akkor járna a legjobban, ha árverezne, de évek óta nem történik semmi, évi 1 levelet küldenek.

Szerintetek ilyenkor mit lehet tenni?

Én nagyon furcsálltam, nem tudom, mitől függ, mert olvastam már olyat, hogy másnál néhány hónapnyi nemfizetés után elindították az árverezést, pedig az sem volt egy nagy értékű ingatlan.

2015. aug. 12. 13:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Fel vannak függesztve a végrehajtások, tehát most senkinél sem indítanak árveréseket banki tartozás miatt. A banknak kell a pénz, megoldja valahogy, hogy visszaszerezze, ha tudja. Nem tudja könnyen, mert olyanok a törvények. Szerintem a szomszédnak egyezkedni kellene a bankkal, de ahogy elnézem, nem akar. Vagy az eszközkezelőt megpróbálni, és akkor visszabérelhetné a lakást.

Amúgy meg a házat el lehet adni is, nem csak árverezni, ha talál rá vevőt 5 misiért, komolyat, és megbeszéli a bankkal, hogy ennyit tud fizetni egy összegben, akkor lehet, hogy meg tudnak egyezni, de komolytalan ajánlatú adóssal nem tárgyalnak.

A vége egyébként valószínűleg árverés lesz, és a maradék tartozást a nőn végrehajtó fogja követelni, elvisz minden ingóságot, letiltja a nyugdíjat, vagy amit tud, és ha nem lesz elég a tartozásokra az élete végéig, az örököseivel fizettetik majd ki végül.

2015. aug. 12. 13:55
 2/8 A kérdező kommentje:

Úgy van, ahogy gondolod, ő már nem is akar egyezkedni meg eladni, mert ő maga abból nem lát pénzt, és így neki csak fáradság meg költség lenne.

Behajtani nem fogják az örökösein, mert nem lesz neki, a 2 gyerek vissza fogja utasítani az örökséget.

Csak nekem annyira furcsa, hogy itt évek óta nem árvereznek, máshol meg pár hónap után igen.

Értem, hogy most fel van függesztve, de nem volt felfüggesztve 1 éve, 2 éve, 5 éve.

2015. aug. 12. 14:15
 3/8 A kérdező kommentje:

A végrehajtó is küld néha levelet, de nevetve mesélte, hogy a segélye valami 300 ft-tal több, mint az a minimum összeg, amit nála kell hagyni, így a végrehajtó havi 300 ft-ot tilt le.

Ingóságot sem hiszem, hogy el fog vinni, mert ebben a házban már nincs semmi, én is segítettem pakolni, amikor a gyerekeihez költözött. Ettől függetlenül az állandó lakcíme ez maradt, hisz a ház még a nevén van.

A gyerekeihez meg nem mehet a végrehajtó, onnan nem vihet el semmit.

A nyugdíjat lehet meg sem éri, de ha igen, akkor is alig fog kapni.

2015. aug. 12. 14:18
 4/8 anonim ***** válasza:
A bank pénze, a bank baja. Ne foglalkozz vele :)
2015. aug. 12. 14:32
 5/8 anonim ***** válasza:
60%
Te az ötvenes években sokra vitted volna!
2015. aug. 13. 07:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha tényleg a szomszédodról van szó, miért érdekel ennyire? Időt és energiát nem kímélve írogatsz valami olyasmi miatt, ami számodra nem lehet releváns, nincs hozzá semmi közöd. Ha rólad van szó, az már neccesebb. Nehéz lesz kilábalni belőle, ha egyáltalán lehetséges.

A bank a törvények és ezen belül a saját belátása szerint dönt, hogy mit és mikor árverez, erre nekik van rálátásuk. Végül a gyerekek visszautasítják az örökséget, és az adósságot a Magyar Állam örökli.

2015. aug. 17. 23:12
 7/8 A kérdező kommentje:

nem rólam van szó.

miért ne lehetne érdeklődni?

miért ne lehetne bármit kiírni, ami foglalkoztatja az embert?

egyszerűen csak furcsának találom.

miért kell beszólogatni meg kötekedni?

hány százezer olyan kérdés van ezen az oldalon, emi másoról szól, mégsem írod oda mindhez, hogy mi köze hozzá a kérdezőnek?

azért van ez az oldal, hogy bármit megkérdezzünk, nem azért, hogy leoltsuk a másikat.

nem kötelező válaszolni, de itt 10 emberből 8 nem képes felfogni, hogy ha nem tudja a kérdésre a választ, akkor nem kell ám írni!

mindig jön a kioktatás, meg mindenféle más irányba elmennek, de könyörgöm, nem sikerül értelmezni a kérdést? akkor nem kell válaszolni!

2015. aug. 18. 07:55
 8/8 A kérdező kommentje:

csak annyira érdekel, amennyire más ismerősöm is érdekel. nem hiszem, hogy te nem beszélsz meg dolgokat senkivel másokról. se jót, se rosszat. ilyen nincs.

"időt és energiát nem kímélve" > ezt úgy írod, mintha heteket töltöttem volna ezzel, és fáradságos munkát végeztem volna.

időm van, épp a reggeli híreket olvasgatom ilyenkor. ez meg nem valami hú de nagy energia, begépelni 8-10 mondatot. nekem legalábbis nem bonyolult, és nem fáradok el benne. biztos van, akinek ez nehéz.

2015. aug. 18. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!