Hol tudok annak utánanézni, hogy mennyi egy átváltás kezelési költsége?
Mivel nagy összeget szeretnék dollárról forintra átváltani október végén, így nagyon nem mindegy, hogy mennyit csen el a bank belőle. Apropó, bank! Hol érdemes átváltani a pénzt? Bankban vagy valutaváltónál?
Köszönöm a válaszokat!
A váltási költség a legtöbb cégnél megegyezik a tranzakciós adó mértékével, nem jellemző az efeletti %-os költség.
A pénzváltók jellemzően jobb árakkal dolgoznak, mint a bankok, de még egymás mellett lévő váltók között is van simán 2-3 forint különbség, városon belül meg egészen nagy eltérések is lehetnek.
Köszönöm a választ!
Én is úgy tudom, hogy a váltók jobbak, mint a bank, viszont abban nem vagyok biztos, hogy a váltónál akár több millió forintnak megfelelő dollárt is be lehet váltani EGYSZERRE. Márpedig - és ez egy újabb kérdés - a részletekben való váltás többe kerül, nem?
A bankok sem fognak feltétlen bejelentés nélkül több millió forintnak megfelelő devizát beváltani neked.
Egyébként ilyen szempontból ha egyben akarod, akkor a bank előnye, hogy rögtön be is tudod fizetni egy számlára a pénzt, nem kell kisétálni vele kp-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!