Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szocpol/csok igényléshez...

Szocpol/csok igényléshez szükséges igazolásokat csak személyesen lehet kikérni? Online nem lehet igényelni?

Figyelt kérdés
Tb igazolás Oep-től,köztartozás mentesség igazolás Nav-tól.
2015. júl. 28. 16:31
 1/2 anonim ***** válasza:
NAV-nál állítólag lehet kérni online, de az ügyintézők sem jutottak dűlőre egymás között, így inkább személyesen bementem azon a napon, amikor este 6-ig vannak. 5 perc alatt megvolt az egész. Az OEP azt mondta, hogy csak személyesen adják ki. De azt is el tudom képzelni, hogy ez nálunk helyi specialitás, mert nem volt kedve az ügyintézőnek az élethez sem, nem még az extra igényekhez. Arra még figyelj, hogyha megelőlegező csok-ot is kértek, akkor kell egy igazolás arról, hogy korábban nem kértél megelőlegező kölcsönt/támogatást. Erről valahogyan elfeledkeznek első körben a bankok, aztán hiánypótlásra küldik vissza az igényeket.
2015. júl. 28. 19:38
 2/2 logisz válasza:
Mikor kértük az igazolást az OEP-től, kaptunk egy nyomtatványt, azt kellett kitölteni. Én ajánlott levélként küldtem be, úgy is elfogadták és ők is postázták. Arra figyelj, hogy rajta legyen az illetékbélyeg (persze személyenként 1-1 nyomtatvány és 3000 ft-os bélyeg) és tőlünk kértek személyi és lakcímkártya másolatot (mi aláírva küldtük el, ezt nem mondták, de biztos, ami biztos alapon...) A NAV-nál személyesen voltunk, pár perc volt az egész, és ott lehet fizetni bankkártyával. Szintén 3000-3000 ft.
2015. aug. 20. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!