Tényleg igaz, hogy OTP Junior kártyával nem lehet alkoholt venni?
21 éves fiú vagyok, Junior kártyám van, mivel az 24 éves koromig használhatom. Nos, bementem az egyik szupermaketbe, ahol szerettem volna venni 2-3 sört ebbe a nagy melegbe, és mikor fizetnék, odaadom a kártyámat a pénztárosnak (nem volt nálam annyi apró hirtelen), nézegeti, megkérdezi, hogy "ez az én kártyám?", mire "igen, miért?", kérdezem meglepődve, erre ő "Junior kártyával nem lehet alkoholt fizetni". De most az egyszer elfogadta, de már legközelebb nem fogja. De az a furcsa, hogy egy hete kb szintén kártyával vásároltam alkoholt (akkor már nagyobb mennyiségben), és egy másik pénztáros ugyanabban a boltban csont nélkül lehúzta.
Szóval akkor igaz ez a história, miszerint nem lehet alkoholt venni Junior kártyával?
ha nem lehetne, akkor nem fogadta volna el.
semmi köze hozzá, mit veszel vele, ha elmúltál 18.
Ez hülyeség, szerintem csak szívatott.
1. A kártya kibocsátója nem rendelkezik arról, hogy mit vehetsz és mit nem. Csak az a fontos, hogy a fogadó terminál legyen kompatibilis a kártyatársasággal (pl. Visa, Maestro, MasterCard...stb.).
2. Junior kártya és számla nem csak 18 év alatt jár, az az elfogadóhelynek meg semmiféle rálátása nincs és nem is lehet arra, hogy a kártyához milyen számla kapcsolódik. A személyidet elkérhetik, ha alkoholt vagy cigit veszel, de ha az életkorod stimmel, akkor a kártyádhoz semmi közük nincs.
3. Ha lenne is ilyen szabályzata a szupermarketnek, akkor nem lenne "most az egyszer". Ha 18 alatti vagy és elkérik a személyidet, akkor készpénzre sem adnak piát, sem kivételesen, sem rendszeresen.
Én helyedben elkértem volna a panaszkönyvet és leírtam volna a történteket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!