Penz hazahozatala Magyarorszagra?
Kerem csak az valaszoljon, aki ert is hozza es ne probaljatok meg meggyozni, hogy ne jojjek haza. Koszonom.
Hogy hozzak haza 5-6 millio forintot? Ez egy kulfoldon leadozott, legalis osszeg, amit az ingyenes tanulmanyaim alatt halmoztam fel, osztondijakbol, allami tamogatasbol. (Nem buliztam, felretettem mindent arra, hogy ha hazajovok vehessek egy egyszobas panelt.)
Szeretnek hazakoltozni, mert nagyon honvagyam van, meg egyebkent is mindig igy terveztem. Csak az a baj, hogy nem tudom, hogy hozzam haza a penzem. Hogy lenne celszeru.
1. Hazahozom szimplan kezipoggyaszba Eu-s orszag, igy gondolom szabad, vagy sem? Ha jol tudom nincs osszegkorlat, de nem tudom, hogy kerdorevonhatnak e,hogy miert utazom ekkora kezpenzzel.
2. Atutalom az itteni bankombol egy magyar szamlara, de gondolom ez koltsegesebb lenne, mint hazavinni a legjobb arfolyamu valtonal bevaltani es berakni ugy forint alapu szamlara a penzem. Bar nem vagyok benne teljesen biztos,csak sejtem. Jelenleg euro szamlam van.
Tovabbi kerdesem az lenne, hogy ezzel nyaggathat a nav? Hogy tudok vele elszamolni? Mert megvannak a papirok az osztondijamrol, meg arrol, hogy munkanelkulit is kaptam, mikor nem talaltam munkat,de nem mind,mivel 6 evig nem tettem el mindet, sot a nagyreszet kidobaltam. Minek gyujtogessem a papirkotegeket, meg ezek amugyis csak a tanulo/munkanelkuli fele voltak elszamolasok havonta, semmi hatalmas hivatalos papir. Evente kaptam egy hivatalosabb papirt, ami az adozasomrol szolt, de ott se tettem el, mind a 6 evit, a legutobbi megvan. Illetve egyik sem angol nyelvu, tehat, ha meglennenek se ertenek otthon. Viszont az utolso centig az allamtol kaptam a penzem. Gondoltam ra, hogy kerek valami igazolast a banktol,de szerintem eleg hulyen neznenek ram, ha azt mondanam "szeretnek egy kimutatast arrol, hogy ezt mind az allam kuldte nekem." De meg ha adnanak is, az se biztos,hogy ezt kerhetnem angolul.
Kisse tanacstalan.
Velemenyek?
Ez tisztesseges penz, szoval emiatt nem felek. Csak nem tudom, hogy kezdjek hozza. Mert mar banom, hogy ilyen hulye voltam es kidobaltam az igazolasokat, de kb tobb kilot tennenek ki, ha az osszeset megtartottam volna es az elejen nem gondoltam volna, hogy ennyit fel tudom majd halmozni azzal, hogy alig eleg es egesznap tanulok.
Azt ketlem, hogy visszamenoleg igy elszamolva mindenrol tudnak nekem majd papirt adni, max igazolast tudnak irni, hogy x evig ennyi osszeget vagtak hozzam, ha kapok. A mostanit mar eltettem, de gondolom keves ahhoz az utolso par honapi igazolas, hogy azt mondjam ezt x evig kaptam. Vagy pontosan milyen igazolast kene vinnem? Kerdezzek ra a Navnal, bizvan abba, hogy a becsuletesseget dijazzak, vagy varjam meg meg keresnek? Ennyinel tuti fognak. Mivel otthon soha semmi jovedelmem nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!