Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Banki átutalásos fizetésnél,...

Banki átutalásos fizetésnél, ha több félnek kell átutalni a pénzt, akkor azt hogyan csinálják?

Figyelt kérdés

Mi a menete?

Csak mert azt monda valaki, hogy 1 közös számlaszám kellene, és akkor arról lehetne a többi személynek átutalni a pénzt.

Valaki jártas ebben?

2010. márc. 4. 21:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdést.

Akárhány számlaszámra tudsz utalni a számládról, csak nem egyszerre, hanem egymás után.

2010. márc. 4. 21:33
 2/6 A kérdező kommentje:

A konkrét történet úgy van, hogy a testvéreimmel eladunk egy közös autót.

A vevő átutalja a pénzt nekünk, de azt mondta egy ügyvéd, hogy csináltassunk 1 közös számlát és arra menjen a pénz.

Ne pedig 3 felé egyből. Nem értem, hogy ez miért lenne jobb...

2010. márc. 4. 21:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezzel neki kevesebb a gondja, a papírmunkája, másrészt egy utalást nyomon követni mindig könnyebb, mint hármat.

Közös bankszámla azonban a legtöbb banknál nincs. (Nem is tudok olyat, amelyiknél lenne.) A szémlának csak egy tulajdonosa lehet.

Én nem mennék ebbe bele.

2010. márc. 4. 21:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát az illető úgy tudná megoldani, hogy az összeget elosztja hárommal, és mindhármotoknak külön utalja a neki járó összeget. A közös bankszámlának az lenne az értelme, hogy így egy helyre kellene csak utalni a pénzt, és mindhárman hozzáférnétek.
2010. márc. 4. 21:42
 5/6 A kérdező kommentje:

Így már értem. Köszi.

Amúgy én sem szívesen megyek bele, szóval valószínű a 3 felé utalás lesz. Abból legalább nem lesz kavarodás.

2010. márc. 4. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem van közös számlám anyummal is ,meg a férjemmel is:D De az ügyvédet én sem értem. Mikor eladtuk nagyiék házát , akkor az örökség 5 felé ment és simán megoldották... Ennyire lusta bandát:D Bezzeg a jó pénzt bezsebelik:D
2010. márc. 5. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!