Banki átutalásos fizetésnél, ha több félnek kell átutalni a pénzt, akkor azt hogyan csinálják?
Mi a menete?
Csak mert azt monda valaki, hogy 1 közös számlaszám kellene, és akkor arról lehetne a többi személynek átutalni a pénzt.
Valaki jártas ebben?
Nem értem a kérdést.
Akárhány számlaszámra tudsz utalni a számládról, csak nem egyszerre, hanem egymás után.
A konkrét történet úgy van, hogy a testvéreimmel eladunk egy közös autót.
A vevő átutalja a pénzt nekünk, de azt mondta egy ügyvéd, hogy csináltassunk 1 közös számlát és arra menjen a pénz.
Ne pedig 3 felé egyből. Nem értem, hogy ez miért lenne jobb...
Ezzel neki kevesebb a gondja, a papírmunkája, másrészt egy utalást nyomon követni mindig könnyebb, mint hármat.
Közös bankszámla azonban a legtöbb banknál nincs. (Nem is tudok olyat, amelyiknél lenne.) A szémlának csak egy tulajdonosa lehet.
Én nem mennék ebbe bele.
Így már értem. Köszi.
Amúgy én sem szívesen megyek bele, szóval valószínű a 3 felé utalás lesz. Abból legalább nem lesz kavarodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!