Druszám kérdése:
Elköltöztethet az Eszközkezelő a saját lakásomból, ha megvette?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Eléggé a 24. órában vagyok vele, de egy dolgot nem értek világosan azzal kapcsolatban, hogy a lakást az ember felajánlhatja az Állami Eszközkezelőnek, és addig nem tudunk dönteni... Miután ez megtörtént, tehát ha elfogadták és lebonyolítják a dolgot és fizeted a bérleti díjat, stb... dönthet-e úgy az állam, hogy pl. te most egy 150m2-es kertes családi házban élsz harmad magaddal, de jön egy 12 gyerekes család valahonnét, neked pedig azt mondják, hogy fölösleges ekkora ház, költözz egy másikba amit adnak, őket pedig berakják a te lakásodba mert nekik "nagyobb szükségük van rá"? Nem tudom érthetően írtam-e le... tehát tulajdonképpen attól félünk, hogy a hitel felmondásával, de anélkül is mattot kaphatunk, azaz kiköltöztethetnek, csak később. Valami ilyesmit hallottunk... abban kérném a segítségeteket, hogy tényleg átrakhat-e minket az Eszközkezelő a saját házunkból máshová, csak mert egyszer valamikor "úgy ítéli meg"? Köszönöm szépen!2015. júl. 7. 23:45
1/3 anonim válasza:
Nem költöztet el, a sajátodat bérled vissza. Akkor költöztet ki, ha nem fizeted a bérleti díjat, ami elég alacsony, kb. 10 ezer forint/hó, és nem működsz együtt a családsegítővel sem.
2/3 anonim válasza:
Sőt tovább megyek, visszavásárlási jogod is marad több évre az ingatlanra, és az örökösöket sem lehet kirakni, azok is bérlők maradhatnak, ha akarnak.
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a lényegre törő választ, így már világos!
2015. júl. 8. 12:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!