Tényleg nem tudunk lakáskölcsönt felvenni?
Dehogynem!
Az egyik lakásra személyi kölcsönt kell felvenni. Ez lesz az önerőtök. A másik lakásra és az új ingatlanra pedig felveheted a többit.
Eszedbe ne jusson személyi kölcsönt felvenni!!!
Ha a rokonok hozzájárulnak ahhoz, hogy a nevükön lévő valamelyik ingatlant bevonjátok a hitelbe, mint plusz fedezet, (és az ingatlan megfelelnek a fedezettel szemben támasztott követelményeknek), akkor semmi akadálya a lakás vásárlásnak. Így önerő nélkül is tudtok lakást venni.
Nem kell hozzá megvárni, hogy a házak a nevetekre kerüljenek, az a legfontosabb, hogy a mostani tulajdonosok hozzájáruljanak a Te hiteledhez, mint zálogkötelezettek.
Ha privátban írsz, bővebben el tudom magyarázni.
Igen van egy változás a hitelezésben, ami pont mától él, de ez nem érint téges, hiszen neked nagyon is van megfelelő mértékű ingatlan fedezeted, hiszen több ingatlan is van a neveteken! Írtam neked privátban, de akkor még ezt nem tudtam, azt hittem, a rokonok nevén vannak az ingatlanok
Így, hogy már a neveteken vannak a házak, még egyszerűbb a hitelhez jutni!
Az Önerőt eddig is ki lehetett, ezután is ki lehet váltani pót ingatlan fedezettel, tehát a márc 1-i változás ebben semmi újat nem hozott, most is ugyanúgy lehet önerő nélkül ingatlant venni.
A változás lényege, hogy a kormány előírta, az ingatlan/ok max milyen mértékig lehetnek terhelhetők a különböző devizanemekben. (Ezek a szabályok eddig is éltek már a bankokban, csak annyi volt a különbség, hogy nem szólt bele a Kormány.)
Ennek a törvénynek az az oka, hogy sok hitelt kiadtak egyes bankok úgy, hogy gyakorlatilag már az indulás pillanatában túl voltak hitelezve az ingatlanok és várható volt a bedőlés.
A súlyosabb változás nyár elejére várható. Akkor a kormány egy olyan rendeletet akar bevezetni, ami gyakorlatilag a kisebb jövedelműeket ellehetetleníti lakáshitel szempontjából.
Egy hiteltanácsadó
ft hitelnél 25% önerő kell, EUR hitelnél 40%. Júniustól a jövedelem terhelhetőségét is szigorítják.
HA bevonjátok pótfedezetnek az egyik ingatlanotokat, az megfelelő önerő lehetne.
Díjmentesen dolgozó független hiteltanácsadó vagyok. Ügyfelek nem fizetnek a munkámért, mert a választott banktól kapok jutalékot. Ha írsz egy privit nekem, akkor nagyon szívesen segítek, hogy a lehető legkedvezőbb törlesztőjű hitelt megtaláld. Akár minden bankra készítek Neked kalkulációt. Email címem: hitel.evi@gmail.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!