Új bankkártyánál mi változik?
Nem változik.
A káryta csak egy hozzáférés a meglévő számládhoz.
Max. a PIN kódod változik meg.
#2:
Nekem is ezt mondták, a gyakorlatban mégis új PIN-t kaptam, amit persze visszamódosítottam az előre.
A kártyaszám természetesen változik. Az a kártya száma, nem ügyfélszám vagy ilyesmi.
Aki azt írta, hogy nem változik vagy nem kapott még új kártyát vagy nem tudom honnan vette.
Logikusan belegondolva is rá lehet jönni: a kártya száma. Kártya viszont másik lesz.
Hasonlóan a személyi igazolvány számhoz, az is az okmány száma.
#2 vagyok. Akkor lehet, hogy ez bankfüggő, de nekem az Erste-nél nagyjából 10 éve van Mastercard kártyám, és akárhányszor lejárt, és újat küldtek, mindig maradt a kártyaszám is, PIN-kód is (amelyet mellesleg én választottam, amikor igényeltem a kártyát).
Egyébként nem tudom, ki lehet az az agyatlan, aki az összes hozzászólást lepontozza, de bankkártya biztosan nem jutott még szegénynek az életben.
szerintem azért lett lepontozva, mert valóban bankfüggő és mindenki a saját bankjának tapasztalatát írta le
van olyan bank, ahol kártyacserénél nem változik a szám, csak a pin és a cvv és a lejárati idő
van olyan bank, ahol a szám is változik
visszaélésnél van olyan bank, ahol a lejárati dátum nem változik, csak a szám és a cvv
és még lehetne fokozni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!