Az uj szocpolról konkrétumok? - CSOK- a jogszabályban felsorolt bankoknál kell akkor érdeklődni róla?
Érvényes építési engedély kell hozzá, de még az építkezés megkezdése előtt kell igényelni.
Mi most így állunk. Voltam bent a bankban, és azt mondták, hogy amikor már életbe lépett, akkor érdeklődjünk konkrétumról, mert addig még változhat, ők sem tudnak egyenlőre többet, mint ami mindenhol kering.
Néhány cikk alapján követelmények között szerepelnek :
- "B kategóriás energetika tanúsítvány (konkrétumok hiányában nem tudni, hogy bővítés esetén már rendelkezni kell vele, vagy ha bővítésre kerül sor, utána kell elérni csak az új résznek, vagy a teljes ingatlannak?)
- Fenntartási időszakra széljegy (egyes helyeken 10 évről írnak, ami nem tiszta, hogy elidegenítés esetére mi vontakozik rá?)
Mi is ezek miatt várunk a bővítéssel, mert a ténylegesen szövegezés még nincs kint, de július 1-től már elvileg életbe kéne lépnie, és addigra nem ártana már a terveztetés, engedélyeztetés és a kivitelezői szerződés és árajánlatok kézben tartása, hogy be is lehessen nyújtani, ne akkor kelljen "vakarózni" ezekkel. Az érdeklődés nagy, de szvsz sok lesz a buktató. Ha mást nem veszünka lapul az enregetika ha így marad, ahogy most szól a jogszabály, akkor egyfelőel, igen csak az 5- 10 évnél nem idősebb házak jöhetnének szóba, vagy a "komfortos" fokozat fűtésrendszere felemésztene egy gyerek után járó összeget és még alap, vagy falazat nem is lenne..
1-es vagyok, mint írtam, én voltam bent, ott sem tudnak többet.
Abban megerősítettek, hogy igen, náluk kell majd igényelni. És ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!