A devizahitelesek miért emlegetik állandóan azt, hogy a felvett hitelük mennyi forintnak felelt meg?
Miért nem értik meg, hogy ők nem forintot, hanem devizát vettek fel.
Csak annyi, hogy forintban fizetik vissza.
"Devizát vettünk volna fel? Valóban? A bank forintot adott a kis kezünkbe,nem pedig frankot... "
Mert ha odaadja a frankot, akkor mit csinálsz vele? Szaladsz a pénzváltóhoz forintra váltani, mert az építőanyag-kereskedő elég bambán nézett volna a papírfecnikre, amit át akarsz adni neki pénz gyanánt. Vagy egyenesen Svájcból hozattad volna az anyagot?
"Ha devizát adtak volna akkor devizában is kéne törlesztenünk,nem gondolod?!"
A bank biztosan hagyta volna, hogy te havonta svácji frankot utalj neki. Kérdezted? Persze ennek lett volna havi ~2000Ft-os plusz díja, de kit érdekel? Legalább frankban törleszthetsz, ha már abból is vetted az építőanyagot. Az ne is zavarjon, hogy ugyanannyiért, sőt jó eséllyel többért kaptad volna a frankot, mint amennyiért a bank váltotta "tisztességtelenül".
"z már egy más tészta,hogy ők azt állítják,hogy deviza tranzakciókat végeztek a hitelek finanszírozására. Még ha ezt bizonyítani nem is tudják."
Felvehetted volna forintban is a hitelt. A bank adta volna abban is. Persze nem ízlett, mert magasabb volt a kamat. Helyből több volt a törlesztő, meghát amúgy is "a Józsi is frankot vett fel". Az se zavart, hogy a hiteled kamata alacsonyabb volt, mint a jegybanki alapkamat, mivel úgysem tudtad hogy mi micsoda a banki szavak közül. Legalább ez nem változott...
"5 millió forintos hitelem volt ami 3 évig volt nálam és a végén kifizettem 8 milliót a bank pedig még 4,5-et akar. Amennyiben ez bárki szerint nem passzol az uzsorahitelezés fogalmával az nem tudom mit gondol."
Le tudod írni, hogy az adott devizában melyik összeg mit jelent? (Gondoltam...)
"A bank biztosan hagyta volna, hogy te havonta svácji frankot utalj neki"
Maximálisan nem értek egyet a devizahitelesek pityergésével, de mikor mi végtörlesztettük a CHF hitelünket (még mindenféle mentőcsomag előtt) akkor frankban akartuk bevinni a bankba a pénzt, mert a bank jóval rosszabb árfolyamon váltotta a frankot, mint ahogy mi tudtuk váltani (meg amúgy is volt frankunk). De nem engedték, semmilyen plusz költség formájában.
Azért, mert kötöttek egy rossz üzletet, és a kormány is kihasználja őket azzal, hogy folyamatosan belebegteti eléjük a mézesmadzagot, hogy majd jól nem kell fizetni.
Nem fogják fel, hogy aláírtak egy szerződést, és a szerződésben szereplő kockázatok rájuk eső részével nekik kell együtt élni.
Valószínűleg röhögnének a markukba, ha a magyar gazdaságpolitika nem lenne egy kalap szar, mellette valamiért leértékelődött volna a CHF, és most kevesebbet kellene Ft-ban törleszteni, mint előtte.
Deviza alapú annyit jelent, hogy fogadást leplező. Tehát van miért manipulálni az árfolyamot.
A deviza alapú hitelekben annyi a deviza, mint mackósajtban a brummogás.
Forintot kértem a banktól, forint számlát nyitottam, forintban folyósított a bank, forintban törlesztek.
Devizát nem vettem fel soha.
"Forintot kértem a banktól, forint számlát nyitottam, forintban folyósított a bank, forintban törlesztek. "
Akkor miért nem kérted a bankot, hogy a forintnak megfelelő kamatokkal számolják a törlesztődet? Mert akkor eleve annyit fizettél volna, mint most a frankra?
Az akkori forint kamatokkal nem kértem volna kölcsön.
Esetleg Fundamenta.
10-es válaszoló:
"Amúgy én azt se értem, hogy engem miért nem kártalanítanak, amikor néhány hónapja a Supra alap shortolta a svájci frankot (a svájci jegybanki döntés előtt, amikor mindenki azt híresztelte, hogy továbbra is Euróhoz lesz rögzítve az árfolyam), de végül elengedték a svájciak az árfolyamot és így több évnyi hozam elszállt... "
Engedd meg, hogy most ne köszönjem meg, hogy éveken keresztül a forint ellen spekuláltál és a svájci frankot erősítetted. Egyike voltál azoknak kakik súlyosan veszélyeztetted a svájci exportőrök versenyképességét. És súlyosan veszélyeztetted a CHF-ben nyilvántartott adósok létbiztonságát. Mentségedre legyen, hogy az OTP volt a felbujtó.
A Supra alap az alábbi vezérelvre építette a stratégiáját:
[link] 2012. március 2. péntek
"Láttuk már többször, hogy nincs is annál jobb pénzkeresési lehetőség a piacokon, ha egy gyengekezű jegybank elkeseredett intervenciós kísérlete ellen fogadni. "
Bizonyára elkerülte a figyelmed a Világgazdaság cikke:
Svájc újra megnyitja a devizaháborút 2011. 9. 7. 13:11
„Most sokkal több intervenciót fogunk látni” –mondta Stuart Thomas, az Ignis Asset Management portfólió-menedzsere. A valuta tradícionális menedék-jellegét próbálják aláásni, tette hozzá.
Miután nullára csökkentették a központi bankok az irányadó kamatot az árfolyam-politikához nyúlhatnak, hogy nekik legyen a leggyengébb devizájuk, mondta Bloom. Hangsúlyozta: „Ebben a játékban mindenki nem nyerhet, de ez nem azt jelenti, hogy nem is fognak próbálkozni”.
"Devizát nem vettem fel soha." -> "Az akkori forint kamatokkal nem kértem volna kölcsön. "
Akkor mégiscsak devizát vettél fel... amit a bank átváltott neked forintra, mert azt tudtad elkölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!