17 éves vagyok, és egy bankszámlát szeretnék nyitni, de hol?
Nyáron elszeretnék menni dolgozni, hogy egy kis pénzhez jussak. Ehhez kell egy saját névre szóló bankszámlaszámom. Ebben tudna valaki segíteni?
És a fiókot a nyár végén törölném is. Azt hallottam h havonta vonnak le pénzt, és ezt nem szeretném.
Nem kell saját bankszámla hozzá, küldheted mondjuk a szüleid számlájára is a fizetésed.
De ma mindenképp sajátot akarsz és tényleg nem akarod semmire használni, akkor véleményem szerint az OTP Junior a megfelelő választás.
A számla nyitásakor és a bankkártya igénylésekor igényeld még az ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget és internetbankot (OTP Direkt), másra pedig ne hagyd magad rábeszélni.
Ha még van diákigazolványod, akkor a legtöbb banknak van fiatalok/diákok számára szóló számlája. Ezek általában nagyon alacsony költségekkel dolgoznak, gyakran az első éves kártya díj is ingyenes.
Nézz be 1-2 fiókba a közeledben, kérj tőlük tájékoztatót, hogy mit tudnak ajánlani, a legolcsóbbat meg nyisd meg.
Egyébként 1 év múlva már főiskolára/egyetemre/munkába mész, akkor kelleni fog úgyis egy számla szinte biztosan, szóval nem hülyeség lassan körülnézni, hogy melyik bank ajánlata a legjobb.
Igen, még van diákigazolványom.(Most vagyok 10.es)
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!