Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 20 éves vagyok, szeretnék...

20 éves vagyok, szeretnék hitelt felvenni. Hogyan kell és melyiknél érdemes?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

20 éves lány vagyok, és szeretnék édesanyámnak segíteni egy nagyobb összeggel, aki rokkant nyugdíjas. 140-150 ezer forintot szeretnék felvenni, de nem tudom, hogy ennek pontosan hogyan is kell történnie.

Diákhitelt kapom, amit szintén édesanyámnak szoktam adni, de most egy nagyobb összeggel szeretném megsegíteni, ugyanis történt egy nagyobb probléma a lakásban, ami nagyon sok pénzbe kerülne, de muszáj megcsináltatni.

Van állandó jövedelmem, két éve dolgozom, de nem meghatározott idejű, hanem minden hónapban meg kell írni a szerződést (netto 30.000 Ft a fizetésem, de most márciusban lehet vállalok egyéb munkát mellette, ami netto kb.60.000-re növeli a havi jövedelmem).

Kérdéseim:

- melyik a leggyorsabban pénzt kiutaló hitelintézet (sajnos minél előbb kellene az összeg)?

- a fent leírt feltételekkel megkaphatom a pénzt - egyáltalán mik a feltételei?

- mit kell bemutatnom, hogy pozitíval bírálják el a hitelkérelmem?

Egyelőre ennyi kérdésem lenne, nagyon szépen köszönöm a segítséget!

- kb. mennyi havi részlettel kellene számolnom?

2010. febr. 24. 20:56
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Javítás a szövegben:

- mit kell bemutatnom, hogy pozitívaN bírálják el a hitelkérelmem?

- kb. mennyi havi részlettel kellene számolnom?

Egyelőre ennyi kérdésem lenne, nagyon szépen köszönöm a segítséget!

2010. febr. 24. 20:58
 2/11 anonim válasza:
100%

Szia

Hitelt csak úgy tudsz igényelni, ha határozotatlan idejü munkaszerződésed van, és minimálisan 3 hónapja. Sőt, a legtöbb banknál 22 a korhatár. Főleg, most hogy "válság" van, sokkal nehezebben adnak hitelt, holott igen csak nagy a nyereségük, de ez már lényegtelen.

Próbálj meg valakivel beszélni, akivel régóta ismeritek egymást, rokon, családbarát ilyesmi, és hogy az ő nevére próbáljátok. Írtok egy szerződést, hogy te fizeted havonta.

2010. febr. 24. 21:06
 3/11 anonim válasza:
Amit tudok még , hogy egy pontozó rendszeren mennek át a hitelkérő adatai, és az alapján kapnak egy pontszámot vagy mi, és az alapján is bírálják.
2010. febr. 24. 21:07
 4/11 anonim válasza:

A bankok honlapján általában fent vannak. A futamidőtől is függ, hogy havonta mekkora a törlesztőrészlet. A leggyorsabb a szabad felhasználású hitel, de mivel a bank nem kéri számon, hogy mire költöd, ezért ennek nagyobb is a THM-e. Arra viszont ügyelj, hogy próbálj olyan banknál felvenni hitelt, ami kér fedezetet, hiszen ha olyan helyzetbe jutsz, hogy nem tudod fizetni a kamatot, és nincs fedezet, a bank bármit vihet.

15/L

2010. febr. 24. 21:09
 5/11 anonim válasza:
Még annyit, hogy az sokat számít, ha folyószámlára kapod a fizetést, mert ugye a bankok onnan tudják levonni a havi díját a hitelnek.
2010. febr. 24. 21:10
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Büszke lehet édesanyád, hogy van neki egy róla gondoskodó lánya, aki nem hagyja cserben! Ezt igen jó olvasni, hogy vannak még ilyen emberek: minden elismerésem neked tiszta szívből, tényleg!!!
2010. febr. 24. 21:10
 7/11 A kérdező kommentje:

Legrosszabb esetben megkérem a párom, hogy az ő nevére vegyük fel, de tényleg én csak saját felelősségemre szeretném ezt az egészet vállalni, mást semmiképp nem akarok ezzel bajba sodorni.

Folyószámlára kapom mindig a fizetésem, úgyhogy ezzel nincsen probléma.

Havonta azért ezen kívül kapok 10-15 ezer forintot rokontól, zsebpénz gyanánt. Ha más nem, ezt is feláldozom a visszafizetésre, de a legfontosabb, hogy tényleg anyunak most tudjak segíteni.

21:10-esnek köszönöm a kedves szavakat, igyekszem mindig édesanyámat támogatni, és mindent meg is teszek azért, hogy büszke legyen rám!!! :)

2010. febr. 24. 21:20
 8/11 anonim válasza:

Ez komoly kérdés?

Ilyen jövedelemmel... Szerintem gondold át, hogy mennyi hitelt veszel MÉG fel, hiszen a diákhitelt is felvetted már. A hitelekkel van egy iszonyú nagy probléma:

VISSZA KELL FIZETNI!!!

A fentiek alapján valóban nem valószínű hogy szóba áll veled bármely bank illetve aki ad az olyan drága hitelt fog adni hogy akár a többszörösét fogod kamatként visszafizetni. Mert vissza fogod!!! Ez tuti.

HA ilyen nagy gond van akkor pénzt kell szerezni (bár érdekelne mi lehet ekkora gond a hiteleidből kiindulva) akkor az említett rokonoktól próbáljatok segítséget kérni. És nem ártana ha valaki a családból, aki felnőttebb (bár nem kételkedem benned) és komolyabb bevétele van, segítene megkeresni a helyes döntést.

2010. febr. 24. 21:38
 9/11 A kérdező kommentje:

21:38-nak:

Teljes mértékben tisztában vagyok a hitel fogalmával, és annak következményeivel.

A diákhitelt azért adom oda anyunak, hogy fizesse a havi 37 ezer forintos rezsit. Mint leírtam, ő rokkant nyugdíjas, semmi más bevétele nincs, ott van még nagymamám, aki özvegyi nyugdíjat kap. Mindketten gyógyszereket szednek, ami rengeteg pénzt elvisz egy hónapban, a többi kiadást nem is említem.

Szóval nem a plázában költöm el a diákhitelem, hanem segítem vele az itthoniakat.

A mostani hitel se magamra kell, hanem nekik!

Mivel én vagyok az egyetlen dolgozó a családban (apám elhagyott minket amikor 3 éves voltam és megházasodott), ezért már igen fiatalon (15 évesen már takarítani jártam), hogy pénzt kereshessek, hogy legalább az iskolába a tollat, ceruzát, füzetet, tornacipőt, stb. én vegyem meg, és ne anyát terheljem!

A rokon, akitől a havi zsebpénzt kapom egy magatehetetlen idős hölgy, anya nagynénje, akihez átjár minden nap gondozni (83 éves)...

Ez sajnos nem megy, hogy tőle kérhessek.

Szóval teljes mértékben tudom mivel jár a hitel, de kötelességemnek érzem, hogy ha ilyen módon is, de megkönnyítsem anya helyzetét.

2010. febr. 24. 22:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Igazán dicséretes, ahogy édesanyádról gondolkodsz, de sajnos több okból is esélytelen vagy személyi kölcsönre.

Túl fiatal vagy.

Nem határozatlan a munkaviszonyod.

Nem éri el a bankszámlára kapott jövedelmed a minimálbért.

Ezek külön külön is elégségesek ahhoz, hogy elutasítsák a hitelkérelmedet, ezért azt tanácsolom, más megoldást találj ki anyukád segítésére, mint a hitel.

2010. febr. 25. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!