OTP Lakástakarékpénztárnál másokkal is szórakozik a bank?
A 2011-ben kötött lakástakarékom idén áprilisban lejárt. A szerződésbe bele volt írva, hogy 50 hónapra szól. Május elején mégis levonta a bank automatikusan. Bementem, megkérdeztem miért. Válasz: azért, mert nem állítottam le. Írjak egy kérvényt, hogy kérem vissza az utoljára levont összeget, 30 nap az elbírálás, 2100,-ft a visszautalás díja.
Járt már így valaki?
Veled nem szórakozik az OTP lakástakarék pénztár az alábbi okokból:
Neked csoportos beszedés van beállítva az OTP-s a folyószámládra és mivel azt nem állítottad le, automatikusan vonják a díjat tovább.
Az, hogy a megtakarítási időd a szerződés szerint lejárt, nem jelenti azt, hogy oda ne lehetne több havidíjat befizetni. Van, aki pl direkt fizeti tovább a megtakarítását, mert még nem döntötte el, mit kezd a pénzzel, tehát sem az OTP nem hibázott, sem az LTP, de nem kell aggódni, a pénz nem vész el, ugyanúgy megkapod a megtakarítással együtt és még állami támogatást is kapsz rá, ha nem kéred vissza idő előtt.
Ha telefonon nyilatkoztál, és ténylegesen az otp-nek erről nyilatkoztál, akkor az rögzítve van, így nem a te költséged a visszautalás.
Mennyivel fizetted egyébként?
(nekem is volt- van velük szerződésem, bár én a lejárónál előtte bementem elrendezni a lejáratot)
Kedves kérdező, abban teljesen igazad van, hogy az ügyintézők nincsenek a helyzet magaslatán (tapasztalat), pl az LTP-s ügyintéző nem volt körültekintő, nem figyelte, hogy Te csoportos beszedéssel fizetted eddig a díjakat, így arra sem hívta fel a figyelmedet, hogy ezt le kell állítani.
Azt javaslom, menj be egy OTP fiókba és tisztázd a lehetőségeidet.
Nem állította le... Áááá!!!!!!
Lakástakarék szerződésről beszélünk. A számla lejárt, a megtak idő véget ért. Érdekes módon a többi lakástakarék van annyira értelmes, hogy nem von le lóvét lejárt számla után, tehát alapvetés, hogy a remek otpnél is így kellene ennek működnie. Nehogy már az ügyfélnek kelljen ilyen miatt rohangálnia! Jól is néznénk ki... Kérdező ki ne fizesd ezt a lóvét! Nem hibáztál. A hárombetűs csodabank annál nagyobbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!