Mi a baj a devizahitelekkel?
Azért van ekkora balhé, mert az emberek nem akarnak fizetni és imádják a saját hülyeségüket másra hárítani.
Amúgy semmi más nincs azon kívül, amit leírtál. Elszállt a CHF / EUR / stb, így megemelkedett a tőketartozás, illetve a kamat is, mivel azt is devizában számolták.
Mi anno még hitel előtt érdeklődtünk több bankban (kb 2008 környékén). Ugyanazokkal a feltételekkel devizában 65ezer körüli törlesztőt mondtak, forintban 80ezer. Megkérdeztük, miért van ilyen különbség. Azt mondták, mert a deviza kockázatos, a forint nem, az kb ugyanannyi marad végig.
Na most az emberek csak annyit láttak, hogy havonta 15-20 ezerrel kevesebbet kell fizetniük. Ugye ekkor nem reklamáltak, milyen hülye rabló a bank...
Én azt mondom, meg is érdemlik, és nem értem, miért kell őket mentegetni, amikor aláírtak egy szerződést, amiben minden le volt írva. Cselekvőképes felnőtt emberekről beszélünk, nem?
5 éve fizetünk forint lakáshitelt, kb ugyanannyi a törlesztő...
"Miben nem voltak korrektek a bankok (azon kívül, hogy nem tájékoztatták rendesen az embereket a devizahitel kockázataira)?"
Ponthogy felhívták a figyelmet a kockázatokra, azzal nem volt gond. Annyi miatt áll a balhé, hogy nem középárfolyamon folyósítottak, és nem középárfolyamon számolták a törlesztőrészletet sem. Illetve bizonyos esetekben nem jogszerűen változtattak kamatot.
Ha nem emelkedett volna az árfolyam, akkor valószinűleg le se szarja senki a bakok ezen nyerészkedését...
Mivel mikor lakás hitelt vett fel az ember,nem volt lehetőség csak a svájci frankosra!Mi pl kifizettük mikor eladtuk a lakást,5 évvel ezelőtt...Azért belegondolva elég felháboritó,hogy mennyi pénzt lenyúltak a bankok az emberektől plusszban!Mi most 700 ezer forintot kaptunk vissza,ami a banknál maradt véletlenül!
Szerintem a kedves válaszolók is akik,pocskondiázzák a devizásokat se hagynák a banknál a pénzt,amit már egyszer kifizettek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!