Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Anglia: Aki jártas benne: ha...

Anglia: Aki jártas benne: ha lakáshitelt váltok-átmegyek más lender-hez-akkor kilépti díjat fizettethetnek velem?

Figyelt kérdés

A Lloyds-nál vagyok jelenleg és úgy néz ki, nem épp a legjobb. Pont akkor kötöttem velük a szerződést, mielőtt ketté vált volna a TSB-től. De most nézem, hogy a TSB jelenleg jobb ajánlatokkal kecsegtet. A TSB-nél hagytam a bankszámlám és azt hittem, majd a mortgage is marad náluk, de valamilyen oknál fogva azt meg a Lloydsnál hagyták-ész van. Most jár le augusztus végén a fixed rate-es deal-em. Persze addig a kamatok változhatnak. A minap bennt voltam a bankba mortgage adviser-nél és akkor 2.24 volt az initial rate, erre tegnap megnéztem és 2.34 volt már Viszont a TSB-nél megnéztem és ott meg alacsonyabb. Át akartunk lépni a jövő héten a bankszámlánkkal is a Lloyds-hoz, de most már elgondolkodtam, hogy lehet, hogy érdemesebb lenne átmenni a TSB-hez, vagy valami más lender-hez. Egyes Lender-ek akár 1.70 körül is adják az initial rate-t. Lehet ott már érdemes lenne a kilépti díjat kifizetni.

Aki vett fel már mortgage-t és váltott is már, írna nekem, hogy hogy is zajlott az egész, nyert e rajta, miért cserélt, megbánta e stb. Vagy aki mostanában hasonló cipőben jár, mint mi-gondolkozik a váltáson-írna, hogy ő hogyan vélekedik a dologról?

2015. máj. 3. 12:41
 1/5 anonim ***** válasza:
ha a fixed rate lejár, akkor onnan válthatsz. akkor nincs kilépti díj. sőt, új product fee se, ha ugyanaz a bank. ha más a bank, akkor van, tudtommal. augusztusig még bírd ki, szerintem. és nézd meg az eredeti mortgage-ot, ott le van írva, hogy ha X. dátumig kilépsz, mennyi a kilépti díj.
2015. máj. 3. 13:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Az early repayment charge-ot tudom, de a teljes bank elhagyás díját nem tudom. Holnap sajnos bank holiday, de kedden felhívom őket és kifaggatom erről őket. Sajnos találtam egy listát, amin le van írva, hogy 2014 körül mennyit kértek a bankok és le van írva, hogy még a bankom szétválása előtt majd 300-at elkértek a kilépti díjért. Az early repayment charge-om most 1000font lenne, azt mondta is a fickó. Azt döntöttem délután a férjemmel, hogy legelőször is megkérdezzük a bankot, hogy mennyit kérnek, aztán szeptemberben ha lesz jobb ajánlat, lépünk. Sajnos pont úgy jár le, hogy én még Magyarországon leszek, így mikor visszaérek, akkor már átléptetnek variable rate-be, de arra is rá fogok kérdezni, hogy ha abba átléptetnek, akkor válthatok e azonnal, menyit fogok bukni, mert elméletileg, ha az utalás marad ugyanazon a napon, akkor még nem fognak levonni, mert 20-án fizetek és 31-én megy rá a kamat, én szeptember 3-án jövök vissza és már előre kérek időpontot, akkor már akár pár nappal utána mehetünk a bankba. De mindenre rá fogok kérdezni. Csak gondoltam, hátha valaki tudja.
2015. máj. 3. 21:44
 3/5 anonim ***** válasza:
nekem mikor lejárt a fixed rate, kaptam egy levelet, hogy átment variable rate-re, de az csak pár font különbség volt benne. aztán pár hónap múlva én bementem a bankba, s kértem időpontot, mert kíváncsi voltam, hogy még milyen egyéb lehetőségeim vannak. maradtam a banknál, de másik mortgage, újabb két évre vettem fel, és valami 2.4% a kamat. az előző 3 valamennyi volt, a legelső lakásra meg 7.4...de az első lakás, repossessed, keveset tudtam belerakni, szóval azért volt magas.
2015. máj. 3. 21:52
 4/5 A kérdező kommentje:
És variable rate-tel nagyon ugrált az összeg? Köszi egyébként a választ.
2015. máj. 3. 22:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem, ugyanannyi volt minden hónapban. S csak pár font különbséggel a fixedhez képest.
2015. máj. 4. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!