Lakáshiteles lakás értékesítéséről ki mit tud?
Figyelt kérdés
Adott egy lakás, rajta lakáshitellel. Adott vagyok én, mint tulajdonos, és az, akivel együtt éltem benne. Az illetőről közben kiderült, hogy ő erre alkalmatlan, és kár volt neki adni egy ötszázadik esélyt is... és most meguntam. Jelenleg nem érdekel milyen áron, de meg akarok szabadulni tőle is, meg a lakástól is, mert aggódom, hogy megölöm. (Nem a lakást, hanem a díszmajmot, vagy magamat, vagy ő engem, vagy a tökömtudja, ki vagyok borulva, és rohadtul unom már, hogy úgy élünk, mint a cigányok.) Gondolom el lehetne adni, de fogalmam sincs, hogy a bank kiengedné-e... mi a gyakorlat ilyen esetekben?2015. máj. 1. 23:21
1/5 anonim válasza:
Eladhatod, de a pénz egyből megy a banknak.
2/5 anonim válasza:
Eladhatod,a bank hozzájárulása szükséges hozzá. Ha több a lakás forgalmi értéke mint a hitel akkor sima ügy,banknak megy amennyi jár,Neked meg a maradék. Fordított esetben kicsit bonyolultabb. Banktól is függ,hogy mennyire rugalmasak. Ha ne adj isten az Aegon hitel Zrt. a hitelező akkor készülj sok nyugtatóval és kezdj jó előre pszichológust/pszichiátert/kezelésre szakosodott zárt intézményt keresni Magad számára.
3/5 A kérdező kommentje:
OTP, és szerintem több a forgalmi érték, bár nem tudom mennyivel. Bosszant, hogy így alakult... de nem látok más kiutat. Nem is értem, hogy lehettem olyan barom, hogy ebbe belementem. Most fejeztük be a mai ordibálást... csodálom hogy még senki nem hívta ki a rendőrséget. :)
2015. máj. 2. 02:53
4/5 A kérdező kommentje:
Jah, köszönöm.
2015. máj. 2. 02:55
5/5 anonim válasza:
Minden olyan ingatlan gond nélkül eladható, amin kevesebb a hitel, mint az eladási ár. Ebben az esetben a banknál jelezni kell a végtörlesztési szándékot (nem engedély kell, hanem igény bejelentés).
Javaslom gondold végig higgadtan a lehetőségeket, mielőtt döntesz és próbálj érzelmektől függetlenül, indulatmentesen dönteni anyagi kérdésekben.
Mi köze van a lakás eladásához annak, hogy kivel laksz benne?
A lakás csak a te tulajdonod?
A hitelben a jelenlegi élettársad adóstárs?
A lakástól akkor is meg szeretnél szabadulni, ha csak egyedül maradhatnál benne?
Tudnád egyedül is fizetni a részleteket?
Jelenleg hitelképes vagy (van jövedelmed)?
Ha ezeket megírod, akkor lehet ésszerű megoldásokat javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!