Egy angol nő megvenné a laptopomat, és állítólag levonta már az összeget a bankja a számlájáról, letétbe van, míg én ki nem postázom Nigériába a laptomomat. Ez átverés lenne?
Ez kamu.Nigériában nem árulnak laptopot?
szerinted a bankot érdekli,hogy postára adtad-e már?El ne küldd!
Múltkor meg szintetizátort akart küldeni valaki Nigériába. Mi ez a nagy kereskedés, és miért pont oda???
A 419-es csalás, azaz a nigériai csalás külön bűnüldözési fogalom. Naponta kapok e-mailt, amiben 25 millió dollárt kapok, ha megadom a számlaszámomat és segítek a gépével nemrég lezuhant energiaügyi főmufti özvegyének, hogy hozzájusson a pénzéhez. Na ja, törlöm azonnal, olvasatlanul. Szerintem vigyázzatok a nigériaiakkal. Egy nagy fekete lyuk az az ország.
A legegyszerűbben megtudod nézni,hogy kamu-e az egész..
Kérdezz meg a hölgyet,hogy hol van letétbe a pénze..(Paypal esetleg?) Ha megmondja,akkor csak fel kell hívni a bankot,és meg kell kérdezni,hogy X.Y nevű hölgy a te nevedre ennyi összeget tett letétbe..Szeretnél érdeklődni,hogy a pénz tényleg ott van,és hogy te mikor kaphatod meg...Ilyen esetben hamar kiderül,hogy csalással van-e dolgod.
Bár nekem így elsőre a NIGÉRIA szó nem tetszik...
Én valahogy úgy vagyok evvel,hogy aki Nigériában él,az nem egy picinyke ország hirdetését fogja olvasni(a világon sokan az se tudják,hogy van Magyarország)hanem valami közelebbit választ.Én sem nézegetem a Burkina Faso nyugat Afrikai ország hirdetéseit...
És az sem egyértelmű, hogy egy angol nő, Nigériában, miért pont egy magyar laptopot akar megvenni?
Nincsennek rokonai angliában és akkor még csak letétbe se kellett volna helyeznie a pénzt. Tutti hogy kamu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!