Panelprogramhoz kötött LTP után a maradványérték kié?
A társasházé.
Egy társasházi ltp szerződésben meghatározásra kerül lakésszámtól függően, hogy mekkora szerződéses összegre köthető az ltp. Ha ez a maximum is kevés pl. egy trevezett felújításhoz, van arra lehetőség, hogy a lakókat is bevonják (tulajdonképpen csak az adóazonosítójukat amire a támogatás jön) a társasház össz. ltp-jébe. Ezeket a megtakartásokat is a társasház közössége fizeti, tehát a lejárt megtakarítás is a közösséget illeti.
Az általad említett esetet úgy lehetett volna kivédeni, hogy a bevont magánszemélyek lemondónyilatkozatot adnak már az elején a társasház javára.
Azé a pénz jogilag, akinek a nevén van az ltp szerződés. Ha ez a tiéteken van, akkor a tiétek, titeket illet a maradványösszeg. Persze miután nem mindenkinek lett kötve, így gondolom más is fizette a tiéteket, azaz nem csak a ti pénzetek volt benne, így kérheti számon az összeget a közös képviselő, de csak a jóhiszeműségetekre hivatkozhat, más jogi eszköze nem lesz (ha nincs erről papír, és gondolom nincs).
Én kifizetném, ha nem csak én fizettem a saját számlámra. Ha viszont csak én adtam be az én sajátomra, akkor egy fillért sem adnék.
/ sőt folytatnám a fizetését már egyéni célokra, hiszen innentől több kedvezményt adnak a számlavezetésre (vagyis mi többet kaptunk rá a következőnél)/
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!