Van hitelkártyád?

Figyelt kérdés
2010. febr. 15. 22:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

allianzos, ill. cetelemes

Amúgy én inkább rendes banktól igényelnék, de ez csak amolyan beidegződés nálam.

Nézd meg hogy miben jobb vagy rosszabb így, hogy közvetítőn keresztűl megy.

Amúgy hitelkártyánál nem számít hog ykinél van a számlavezetés, ha pl erstés vagy simán tudsz otp-s hitel kártyát kérni és viszont.

2010. febr. 15. 23:42
 12/17 anonim ***** válasza:

Nekem 2 éve van a Citibanknál (ott dolgoztam) és rendszeresen használom. A Shell-el bocsátották ki közösen -> 3%-kal olcsóbban tankolok, de az egyéb vásárlásokból is visszatérítenek 1%-ot, ez így éves szinten behozza a díjait + még mellette a saját pénzem kamatozik.

Alapvető kérdés, hogy mire akarod használni, mert ha csak havi 1-2 befizetésre, akkor fölösleges a többezres éves díjat kicsengetni, de ha rendszeresen használod (és persze időben visszafizetsz), akkor nyerhetsz is vele.

Ha van még kérdésed, írj nyugodtan.

2010. febr. 16. 12:24
 13/17 A kérdező kommentje:

amolyan pénzügyi biztonságnak kellene.

meg most jött 1-2 váratlan kiadás. :S

2010. febr. 16. 22:44
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit komplex a kérdés, de megpróbálom felvázolni az opciókat:

Ha tényleg csak biztonsági tartaléknak szánod, akkor jobb a folyószámlahitel (A-hitel), mert ott nincs rendelkezésre tartási díj, tehát addig egy filléredbe sem kerül, amíg nem használod. Hitelkártyára kalkulálj egy 4-7000 HUF körüli éves díjat és lehet még 2-300 HUF havi kivonati/egyéb díj, attól függetlenül, hogy költöttél-e.

Ha kifizetnél 1-2 felmerült költséget, kérdés mikor tudnád visszafizetni. Ha rövid időn belül, akkor a hitelkártya a jobb, mert a 21-51 nap kamatmentességed van (a tranzakció dátuma és a fordulónapod dönti el, hogy pontosan mennyi). Ha hónapok múlva, akkor inkább a számlahitel: kisebb a kamata és nincs pl. késedelmi díj (+ a fent említett költségek).

2010. febr. 17. 11:30
 15/17 anonim ***** válasza:
73%
Ja, és még egy dolog lemaradt, ha készpénzre van szükséged mindenképpen, akkor a hitelkártya kizárva - drága a felvételi díj és egyből kamatozni kezd.
2010. febr. 17. 11:47
 16/17 A kérdező kommentje:

(Y)

kösz

2010. febr. 17. 22:20
 17/17 anonim ***** válasza:
71%

Nincs, és nem is lesz soha. Hitelt csak házvásárláshoz használnák fel. Próbáltak már rámtukmálni, meg bizonygatták milyen jó. Felháborítónak tartom, hogy egyes helyeken kiállnak, és győzködik az embereket, és utánad mennek akkor is, ha mondod, hogy nem érdekel, és bizonygatják, hogy neked erre milyen szükséged van.

Én úgy vagyok vele, hogy csak arra költök, amire van pénzem, mert a hitelkártyát veszélyesnek tartom.

Inkább összegyűjtök egy 100.000 es biztonsági tartalékot, ha nehezen is.

Ha meg elromlik a mosógép, mosok kézzel, ha nincs rá kertem. Nem nézek tévét, ha arra nincs. És majd gyűjtök rá akár 1 éven keresztül, ha kell valami.

Ha egyszer problémám adódik, és tényleg nagyon kevés pénzem lesz, inkább önként köttetem ki az áramot, mint, hogy adósságot halmozzak fel.

Ha csak egy hónapról van szó. Valami váratlan nagy kiadás betegség miatt vagy ilyesmi, akkor is inkább nem eszek normálisan, minthogy hitelbe verjem magam.

2010. jún. 25. 10:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!