Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egy alábbi tranzakciónál...

Egy alábbi tranzakciónál milyen költségekkel lehet számolni?

Figyelt kérdés

Az átláthatóság miatt kerek számokat fogok írni (természetesen nem felel meg a jelenlegi pontos árfolyamnak)

Fogok 1.000.000 Ft-ot, és nyitok egy meglévő számlámhoz egy USD deviza számlát az OTP-nél.

tegyük fel azon napon mikor ezt a pénzt szeretném elhelyezni a deviza számlámon az

-USD árfolyama: 250 eladás / 240 vétel.

Tehát a számlámra kerül 4000 USD. Ezt a számlámon hagyom 3 évig. Ez alatt az idő alatt van e valami, számlán szereplő összeggel egyenesen arányos költségem?

vagy csak a számlavezetési díj ami pár száz forint?

3 év mulva az

-USD árofolyama: 290 ft eladás / 280 ft vétel.

Tehát kapok: 1.120.000 Ft-ot.

Namost itt láthatunk 120.000 nyereséget, ez után kell e még valamilyen adót fizetnem, esetleg bármilyen más magasabb költségem van e? (gondolok itt az átváltásra számlán belüli utalásra stb. )

2015. márc. 15. 11:45
 1/5 anonim ***** válasza:
A jelzett 3 év úlva csak akkor van forintban kifejezett nyereséged, ha átváltod a dollárt forintra. Ennek viszont van költsége. A kamatnak pedig van kamatadója és jelenleg (ha jól tudom) TB költsége is. Szóval örülj, ha a 120.000-nek az 50-70%-át megkapod.
2015. márc. 15. 11:53
 2/5 anonim ***** válasza:
én nem látok 120ezer nyereséget...én 120ezer-számlavezetési költség-infláció-pénzfelvételi díjat látok, ami nagyon valószínű, hogy alulról veri a 0-át
2015. márc. 15. 11:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Az árfolyamnyereség után ez esetben nem kell adózni.

Banki költség is van valamennyi, de a legnagyobb probléma itt az árfolyamkockázat. Mondjuk ha 200 lesz árfolyam...

2015. márc. 15. 12:28
 4/5 A kérdező kommentje:
Jaj istenem, gondoltam érthető miről írok (elsőnek szól), természetesen ha visszaváltom a pélnzt forintba akkor lesz az USD erősödése miatt 120.000 el több. De erre voltam kiváncsi hogy miylen levonások vannak ilyen esetben visszaváltáskor.
2015. márc. 15. 16:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2015. márc. 15. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!