Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért nyitnak az emberek...

Miért nyitnak az emberek takarékszövetkezetben számlát, főleg, ha már megszívták vele?

Figyelt kérdés
Onnan jön a kérdés, hogy most az egyik alapítvány iszonyúan sajnál(tat)ja magát, hogy be van ragadva a pénzük, meg mi lesz velük és úristen (egyébként miután nem férnek hozzá a számlájukhoz kb 3-4 nap alatt összedobtak nekik annyi pénzt, ami egy hónapra fedezi a működésüket). Nyitottak egy új számlát. Már megint egy takarékszövetkezetnél, mert hogy "az a legjobb". A takarékszövetkezetekkel az utóbbi pár évben csak a bajok vannak. Mi a fenének nyit valaki ott számlát, főleg, ha már meg is szívta velük? De főleg miért sajnáltatja magát, meg hogy az állam segítsen, meg milyen országban élünk, hogy zárolták a számlát és mi lesz velük és az állam meg izé... Erre rögtön azzonnal képesek és megint olyat választanak az új számlához. Ezek hülyék vagy mazochisták vagy mindkettő?
2015. márc. 2. 05:36
 1/8 anonim ***** válasza:
17%
Némelyik faluban csak takarékszövetkezet van... A legközelebbi nagy bank lehet, hogy 10-20km távolságra van.
2015. márc. 2. 07:08
 2/8 anonim ***** válasza:
18%

azért az alapítványnál nem csak a működéshez szükséges pénz van a számlán, sajnos pályázati pénzek is.

De én is hanyatt estem, mikor megküldték az új számlaszámot.

2015. márc. 2. 07:37
 3/8 anonim ***** válasza:
96%
amikor 100 millióról beszélünk, ne számítson már 10-20 km, főleg hogy tutira van saját autója is az alapítványnak. nem kell óránként bemenni abba a pénzintézetbe, sőt szinte mindent lehet számítógépről intézni, akkor meg mit számít, hogy a fiók kicsit odább van?
2015. márc. 2. 07:42
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
ha van 100m vagyonod vagy éves árbevételed, még fiókba se kell járnod, mert kimegy a mobilbankár házhoz
2015. márc. 2. 07:53
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
A 3-as válaszoló miért van ennyire lepontozva? Egyáltalán ki pontozza le? Vagy miért? Az ilyet sosem értem. Pedig tejesen igaza van!
2015. márc. 2. 08:13
 6/8 anonim ***** válasza:
86%

köszi!

a 3-as

biztos az "odább" miatt lettem lepontozva, pedig "odébb"-at akartam írni. :D

2015. márc. 2. 08:34
 7/8 anonim ***** válasza:
16%

#3-al szerintem az a legfőbb probléma (amúgy én most pont nem értékeltem senkit), hogy honnan tudjátok, hogy 20 kilométerrel odébb "megbízható" bankba botlasz?!

Főleg abban a tudatban, hogy manapság azt sulykolják, hogy a "szemét külföldi bankok". Ezzel szemben az igazság az, hogy a külföldi tulajdonú bankokat a válság alatt sem kellett menteni, mert az anyavállalat feladata volt. És megvolt a biztos háttér. Most viszont, hogy egyre több az állami bank, egyre több adóforintot kell belepumpálni. És "érdekes módon" pont a magyar bankok mennek tönkre (pl. Széchenyi Bank (tönkrement), MKB Bank (például ilyen cikk róla: Nagyon veszteséges bankot vett az állam az MKB-val), vagy a Buda-Cash és bankjai).

Ezek a bankok már nem "takarékszövetkezet"-ek, csak működtek tovább, és a köztudatban úgy kezelték mint "takarék", holott mint látjuk, arra használták, hogy kilopják belőle a pénzt.

Kérdező: arra gondolsz, hogy azért problémásak a takarékok, mert a legtöbbet államosították? :)

legközelebb biztosan gondolkodni fognak, és a biztosított összegnek megfelelően szedik szét a pénzeket, bár a zárolás abban sem segít.

Amúgy szerintem te is sajnáltatnád magad (lehet, hogy jobban), ha három hónap alatt 60ezer Forintot vehetnél fel a számládról! (Ezt pedig az MNB határozta meg.)

És igen! Én is úgy gondolom, hogy az állami szerveknek is van felelősségük, hogy idáig jutott a dolog. Ők ellenőrzik ezeket az intézményeket, és nem is ritkán...soha semmit nem vettek észre.

2015. márc. 2. 14:24
 8/8 A kérdező kommentje:

"Amúgy szerintem te is sajnáltatnád magad (lehet, hogy jobban), ha három hónap alatt 60ezer Forintot vehetnél fel a számládról!"

DE nem is nyitnám a következőt megint egy ugyanolyan szarban, amik folyamatosan mennek tönkre!

2015. márc. 3. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!