Miért nyitnak az emberek takarékszövetkezetben számlát, főleg, ha már megszívták vele?
azért az alapítványnál nem csak a működéshez szükséges pénz van a számlán, sajnos pályázati pénzek is.
De én is hanyatt estem, mikor megküldték az új számlaszámot.
köszi!
a 3-as
biztos az "odább" miatt lettem lepontozva, pedig "odébb"-at akartam írni. :D
#3-al szerintem az a legfőbb probléma (amúgy én most pont nem értékeltem senkit), hogy honnan tudjátok, hogy 20 kilométerrel odébb "megbízható" bankba botlasz?!
Főleg abban a tudatban, hogy manapság azt sulykolják, hogy a "szemét külföldi bankok". Ezzel szemben az igazság az, hogy a külföldi tulajdonú bankokat a válság alatt sem kellett menteni, mert az anyavállalat feladata volt. És megvolt a biztos háttér. Most viszont, hogy egyre több az állami bank, egyre több adóforintot kell belepumpálni. És "érdekes módon" pont a magyar bankok mennek tönkre (pl. Széchenyi Bank (tönkrement), MKB Bank (például ilyen cikk róla: Nagyon veszteséges bankot vett az állam az MKB-val), vagy a Buda-Cash és bankjai).
Ezek a bankok már nem "takarékszövetkezet"-ek, csak működtek tovább, és a köztudatban úgy kezelték mint "takarék", holott mint látjuk, arra használták, hogy kilopják belőle a pénzt.
Kérdező: arra gondolsz, hogy azért problémásak a takarékok, mert a legtöbbet államosították? :)
legközelebb biztosan gondolkodni fognak, és a biztosított összegnek megfelelően szedik szét a pénzeket, bár a zárolás abban sem segít.
Amúgy szerintem te is sajnáltatnád magad (lehet, hogy jobban), ha három hónap alatt 60ezer Forintot vehetnél fel a számládról! (Ezt pedig az MNB határozta meg.)
És igen! Én is úgy gondolom, hogy az állami szerveknek is van felelősségük, hogy idáig jutott a dolog. Ők ellenőrzik ezeket az intézményeket, és nem is ritkán...soha semmit nem vettek észre.
"Amúgy szerintem te is sajnáltatnád magad (lehet, hogy jobban), ha három hónap alatt 60ezer Forintot vehetnél fel a számládról!"
DE nem is nyitnám a következőt megint egy ugyanolyan szarban, amik folyamatosan mennek tönkre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!