Szerintetek a "devizahitelezés" szándékos kifosztás volt, vagy csak a véletlen műve? Vagy lehet, hogy polgárháborút akartak valakik kirobbantani?
Ez a politika rovatban jobb helyen lenne.
Ott lehet olyan összeesküvés-elméleteket olvasni, hogy az csak na! :)
Kétség nem fér hozzá, hogy szándékos volt.
2006. év július és 2007. év július között 16%-ot erősödött a forint a svájci frankhoz képest. Mégis ekkor reklámozták a legagresszívebben a svájci frank alapú devizahiteleket.
A hitelközvetítők is ebben az időben kapták a legmagasabb jutalékokat.
A hitelbírálat is az ezt követő időszakban lazult a legjobban.
Én hívő ember vagyok, de azt még én sem hiszem el, hogy a bankárok és a spekulánsok annyira hülyék lennének, hogy egy számukra veszteséges üzletbe temérdek pénzt ölnek, hacsak nem abban a biztos tudatban, hogy később busás nyereséggel zárják a portfóliót.
Jóhiszeműen azt is feltételezhetnénk, hogy karitatív tevékenységet folytattak, de erre a feltételezésre rácáfoltak a CHF LIBOR-hoz nem igazított, sőt tisztességtelenül megemelt kamattal, valamint az árfolyamrés mértékének szélesítésével, amivel szerintem már a csalás törvényi tényállásait is bőven kimerítették (tévedésben tartás, jogosulatlan haszonszerzés, károkozás).
A kereskedőt az érdekli min lehet pénzt keresni.
A kereskedőt nem érdekli hogyan állítják talpra a gazdaságot és hogyan kezelik a helyzetet, ők abban is csak pénzt látnak.
A riport alanya már 2009-óta álmodozott arról a pillanatról, minden éjjel egy újabb válságról álmodik. Sokan elfelejtik, hogy a harmincas évek válsága nem csak a piacok összedőléséről szólt. Egyesek felkészültek, hogy pénzt keressenek rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!