Dávid421 kérdése:
Miért nem adja a bank ki a pénzt?
Figyelt kérdés
Anyám a bankban félretett pénzt a temetésére. Meghalt 1,5 hónapja. Miután meghalt elmentünk a bankba a pénzért, de azt mondták hogy be kell mutati a halotti anyakönyvi kivonatot. Aztán meglett a halotti kivonat, elmentünk a bankba és erre az mondják: Nem áll módukban kiadni. Viszont a szerződében ez áll "HALÁLOM ESETÉN A FIAM FELVEHETI AZ ÖSSZEGET" Azt mondták Fél évet kell várni! Most azt sem tudom mihez kezdjek. !!!Kérnék tanácsot!!!2015. febr. 18. 19:31
11/11 A kérdező kommentje:
Leírom mi is történt: fél év után megkaptam a pénzt ami a temetésre lett férerakva. 8 éve lett betéve a Posta bankaba, közben a posta átadta az Erste banknak a pénzt. A mamának el kellet mennie aláírni velem a fiával, egy eseti szerződést írni ha meghal átveheti a pénzt. Csak arról elfelejtették tájékoztatni hogy a pénzt lekötik. A vége az lett kellett nyitnom az Erste bankban egy számlát, amit azonnal meg is szűntettem, meg a mama számláját is.Hamarabb vettem ki az összeget így még azt is ráterhelték+ a kp. felvételi díját. Végül 500.000 Ft-ból maradt 456.000 Ft Megjegyezném: az Erste banknál kamatozott 12.000 Ft-ot 4 év alatt még a Postánál 25.000 Ft-ot.
2017. febr. 16. 21:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!