Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ki kell menekítenem eurós...

Ki kell menekítenem eurós bankbetétet Görögországból?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: Görögországban dolgozom, fizetésemet euróban kapom görög bankszámlámra. Otthon (Ausztria, ahol a hivatalos fizetőeszköz euró) szintén van bankszámlám, ahova át szoktam utalni egy összeget a görög bankból euróban. A görög bankszámlán van egy kisebb összeg magamnak.

A kérdésem: átutaljam e az összes eurót az osztrák bankszámlálra, amíg még euró van görögben? Ha esetleg itt görögben bedőlne az euró, féljek e attól, hogy a pénzem elveszik a görög számláról, vagy ha átváltják drachmára, akkor elértéktelendik?

2015. febr. 16. 20:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Erre pontos választ nyilván itt senki sem fog tudni neked adni.

Én spéci csak annyi eurót tartanék görög számlán, amennyi a napi életvitelhez szükséges, a maradékot kiutalnám.

2015. febr. 16. 22:18
 2/2 HSz76 ***** válasza:

A helyedben mindet átutalnám. Gondolom van osztrák bankkártyád. Azzal lehet kicsit többe kerül az élet, de nyugodtan alhatsz.

Ha majd görögök lemondanak az eurorol, készülhetsz is haza szerintem.

2015. febr. 17. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!