Ki kell menekítenem eurós bankbetétet Görögországból?
A helyzet a következő: Görögországban dolgozom, fizetésemet euróban kapom görög bankszámlámra. Otthon (Ausztria, ahol a hivatalos fizetőeszköz euró) szintén van bankszámlám, ahova át szoktam utalni egy összeget a görög bankból euróban. A görög bankszámlán van egy kisebb összeg magamnak.
A kérdésem: átutaljam e az összes eurót az osztrák bankszámlálra, amíg még euró van görögben? Ha esetleg itt görögben bedőlne az euró, féljek e attól, hogy a pénzem elveszik a görög számláról, vagy ha átváltják drachmára, akkor elértéktelendik?
Erre pontos választ nyilván itt senki sem fog tudni neked adni.
Én spéci csak annyi eurót tartanék görög számlán, amennyi a napi életvitelhez szükséges, a maradékot kiutalnám.
A helyedben mindet átutalnám. Gondolom van osztrák bankkártyád. Azzal lehet kicsit többe kerül az élet, de nyugodtan alhatsz.
Ha majd görögök lemondanak az eurorol, készülhetsz is haza szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!