Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi a különbség a valuta...

Mi a különbség a valuta vételi, és a deviza eladási ár között?

Figyelt kérdés
Ha magánszemély kér euróért forintot, melyiket kell nézni?

2015. febr. 16. 12:50
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Amúgy, azt hiszem, ebből lejött, h akkor ott nincs ilyen, köcce:)"Ha valahol nem látsz valuta árfolyamot, [...] nem foglalkozik az adott valuta váltásával"
2015. febr. 16. 13:30
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

mindhárom banknál ki van írva a valuta és a deviza is

illetve az utolsó linkelt oldalon valuta szerepel

tehát nem értem a problémát

neked a valutát kell nézned, a devizát felejtsd el, mert az csak elektronikus tranzakcióknál, számlák közti pénzmozgás esetében érvényes

2015. febr. 16. 13:31
 13/22 A kérdező kommentje:
De ha én adok el valutát, akkor több pénzt kapok, mint amennyit adnék, ha én vennék, ugye?:)
2015. febr. 16. 13:32
 14/22 A kérdező kommentje:
És a valutavételi minél alacsonyabb, annál jobb, másik meg minnél magasabb, annál jobb,ugye?
2015. febr. 16. 13:35
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

"De ha én adok el valutát, akkor több pénzt kapok, mint amennyit adnék, ha én vennék, ugye?:)"

Nem. Éppen ellenkezőleg. Ha eurót veszel forintért, az többe kerül, mint amennyit az euróért adnak forintban. Csak így van értelme az egésznek. Persze nem a te szempontodból.

2015. febr. 16. 13:39
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Az eladás és vétel a bank oldaláról nézve jelenti. Ők eladnak neked forintot a konkrét esetben, tehát a valuta (készpénz) eladási árfolyamot kell nézned, ha te venni akarsz tőlük.

Azt írják ki, hogy ŐK mennyiért kínálnak eladásra egy-egy valutát (számlapénz esetén devizát).

2015. febr. 16. 13:40
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

"És a valutavételi minél alacsonyabb, annál jobb, másik meg minnél magasabb, annál jobb,ugye?"

A banknak igen, neked nem.

2015. febr. 16. 13:41
 18/22 A kérdező kommentje:
Áh, köszönöm, mentek a zöldek ezekre is!:) Most már asszem, vágom!:)
2015. febr. 16. 13:42
 19/22 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű a dolog, mert mindig az vonatkozik rád amivel rosszabbul jársz.
2015. febr. 17. 07:38
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha eurót akarsz eladni a banknak, akkor a bank megveszi tőled vételi árfolyamon.

Ha készpénzt kell kezelnie akkor valutaárfolyamot alkalmaz, ha csak számlamozgás van, akkor deviza árfolyamot.

Néhány banknak van számlakonverziós devizaárfolyama átlagos felhasználók részére, a devizaárfolyamot pedig csak nagy összegű tranzakciókhoz és visszatérő ügyfeleknek nyújtja.

A középárfolyamhoz képest kb. 1,2,4 %-al tér el az adott árfolyam. Ez bankonként változik, ez a bank haszna.

2015. febr. 17. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!