Mi a különbség a valuta vételi, és a deviza eladási ár között?
mindhárom banknál ki van írva a valuta és a deviza is
illetve az utolsó linkelt oldalon valuta szerepel
tehát nem értem a problémát
neked a valutát kell nézned, a devizát felejtsd el, mert az csak elektronikus tranzakcióknál, számlák közti pénzmozgás esetében érvényes
"De ha én adok el valutát, akkor több pénzt kapok, mint amennyit adnék, ha én vennék, ugye?:)"
Nem. Éppen ellenkezőleg. Ha eurót veszel forintért, az többe kerül, mint amennyit az euróért adnak forintban. Csak így van értelme az egésznek. Persze nem a te szempontodból.
Az eladás és vétel a bank oldaláról nézve jelenti. Ők eladnak neked forintot a konkrét esetben, tehát a valuta (készpénz) eladási árfolyamot kell nézned, ha te venni akarsz tőlük.
Azt írják ki, hogy ŐK mennyiért kínálnak eladásra egy-egy valutát (számlapénz esetén devizát).
"És a valutavételi minél alacsonyabb, annál jobb, másik meg minnél magasabb, annál jobb,ugye?"
A banknak igen, neked nem.
Ha eurót akarsz eladni a banknak, akkor a bank megveszi tőled vételi árfolyamon.
Ha készpénzt kell kezelnie akkor valutaárfolyamot alkalmaz, ha csak számlamozgás van, akkor deviza árfolyamot.
Néhány banknak van számlakonverziós devizaárfolyama átlagos felhasználók részére, a devizaárfolyamot pedig csak nagy összegű tranzakciókhoz és visszatérő ügyfeleknek nyújtja.
A középárfolyamhoz képest kb. 1,2,4 %-al tér el az adott árfolyam. Ez bankonként változik, ez a bank haszna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!