Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az elszámolás az autóhitelesek...

Az elszámolás az autóhitelesekre is vonatkozik?

Figyelt kérdés
Annyi tévhit kering az emberek között.
2015. febr. 2. 18:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Az elszámolás igen, vonatkozik a már kifizetett autóhitelekre is!
2015. febr. 2. 18:33
 2/5 anonim ***** válasza:
2015. febr. 2. 18:38
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Én is úgy értelmeztem, hogy vonatkozik, és a bankom weboldalán is van erre vonatkozó tájékoztatás, csak ma egy rokonom kissé rámhozta a frászt.

2015. febr. 2. 19:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is izgulok, hogy lesz-e belőle valami!
2015. febr. 2. 19:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, az elszámoltatás az autóhitelesekre is vonatkozik.

Akinek lezárt hitele van pénzt kap vissza, akinek élő hitele, annak a tőketartozását csökkentik.

Csak a forintosítás nem vonatkozik az autóhitelekre, tehát az árfolyamot nem a kedvezményes rögzített árfolyamon fizetik havonta, hanem a mindenkori chf/huf árfolyamon. Viszont a kamatszintet az autóhiteleknél is visszaállítják a kezdeti, szerződsékötéskori kamatra az egyik cikk szerint. Ezért kevesebb tőke után, és kisebb kamattal kell fizetni a törlesztőket, de nem kedvező árfolyamon, ez az oka annak, hogy kisebb százalékú enyhülés lesz májustól az autóhiteleseknél.

2015. febr. 5. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!