Van olyan hitel, amibe a folyósítás után pár hónap múlva betörleszthetem az LTP-t és így automatikusan csökken a törlesztőrészlet?
Figyelt kérdés
LTP= 1,2 millió (49 hónap)
Most akarok venni lakást, de csak májusba tudom felhasználni az LTP-t.
OTP?
2015. jan. 28. 21:08
1/5 anonim válasza:
Ha úgy kötötted az LTP-t, hogy hiteltörlesztésre is használhatod, akkor minden további nélkül előtörleszthetsz. Ezt bármelyik hitelnél megteheted, csak költségei vannak.
2/5 anonim válasza:
Minden LTP olyan, hogy betörleszthető bármelyik bank lakáscélú hitelébe, de pl ha OTP-s az LTP-d, akkor az OTP-s hitelbe ezt díjmentesen megteheted.
3/5 anonim válasza:
Beletörlesztheted, ha olyan a hiteled.
De ha támogatott hitelt veszel fel annál 3 évig nem lehet előtörleszteni mert akkor elveszíted a támogatást (pl értékbecslési díj, közjegyző, tul.lap. költsége) (Az enyém ilyen.)
4/5 anonim válasza:
3-as, kicsit kevered a dolgokat.
A 3 éven belüli előtörlesztésre vonatkozó szabály az akciós költségek visszatérítésére vonatkozik, de ez alól az OTP-ben kivétel az OTP LTP, azt bármikor elő lehet törleszteni díjmentesen és nem érinti az akciós költségeket sem.
5/5 anonim válasza:
Tehát nem keverem, ha olyan a hitel amibe beletolható az ltp. akkor beletolható. Ha nekem lenne otp ltp-m (és lejárna) akkor sem tolhatnám bele, mert nem olyat vettem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!