Milyen banknál érdemes bankkártyát igényelni aminek minimális a költsége és ide érkezne az első fizetés?
OTP junior szerintem van ilyen 24 év alatti - már ha nem múltál el.
Az ERSTE-t NEM ajánlom, nagyon rossz bank, drága a kártya, és nem adnak mindenhez érintésest. 5000Ft/év. Az ügyintézőik hazudnak, átvernek. Az ERSTE bank sajnos a leggagyibb hazug bank akit eddig ismertem.
A bankszámla összehasonlító oldalak részben jók, de van egy olyan hátrányuk, hogy sokszor pontatlanok. Pont a napokban próbáltam ki a körülbelüli számla használatommal, majd a legjobb eredményűnek megnéztem a tényleges feltételeit. Hát, nem egészen stimmelt az eredmény.
A legjobb, ha csinálsz egy Excel táblázatot, és összehasonlítod a különböző számlák kondícióit! Ez minden banknak ott kell, hogy legyen a honlapján.
Sokat megspórolhatsz azzal, ha jó bankszámlát választasz!
Nekem az első bankszámlám OTP-s volt, aztán szétnéztem a piacon, és láttam sokkal jobb ajánlatokat. Volt, amikor 3 különböző bankban volt számlám (próbáltam mindenhol kihasználni a kedvező lehetőségeket), és összességében sokkal kevesebbet fizettem értük, mint a korábbi 1 számláért.
És a jövőre nézve mondom, hogy ne félj bankot váltani! Ha emelkednek a díjak, nézz körül nyugodtan máshol!
Esetleg utánakérdezhetsz a munkáltatódnál,hogy van-e megállapodása valamilyen bankkal..
Nálunk (mondjuk ez multi) például a Raiffeisennel kötött megállapodás alapján van Kiemelt dolgozói számlacsomag, így minden ingyenes rajta, és tényleg az, nincs számlavezetési díj, az utalás az ATM is az, még a csomagváltásom is az volt (nekem korábban is itt volt számlám) egyedül az éves bankkártyadíjat terhelik, de annak is csak az 50%-át.
Amúgy a Raiffeisennél korábban nekem asszem Aktív számlacsomagom volt, ami akkor ingyenes, ha havonta teljesíted a feltételeket, ami az volt hogy havonta legalább 50 ezer ft-ot legalább 4 tranzakcióval el kell költeni.
pl 20ezer Ft kp felvétre, 20ezer utalásra, 5000 csoportos beszedésre, 5000 kártyás vásárlásra.
1 db 50 ezres tranzakcióval nem váltod ki a többit, a négy darabnak meg kell lennie, ellenkező esetben havi 1200 ft a számlavezetési díj. De sztem 150ből ezt meg lehet oldani. Volt korábban az OTP-nél is számlám, ami szintén ingyenes volt, de az OTP köti az ebet a karóhoz, hogy csak hivatalosan ráérkező munkabér jöjjön a számládra, ezzel szemben a Raiffeisen ezt pl nem vizsgálta, lényeg hogy legyen rajta 50ezer amit 4 tranzakcióval elköltesz oszt' jónapot.
Fiataloknak tolják ezt a Simple-t az otpnél, arra esetleg rákereshetsz, a feltételeit sajnos nem tudom, de néhány ismerőstől jókat hallottam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!