Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az mit jelent egy kölcsönszerz...

Az mit jelent egy kölcsönszerződésben, hogy az adós és adóstárs havi egyenlő összegű, annuitásos törlesztőrészletekben kötelesek megfizetni a havi részleteket?

Figyelt kérdés
És mi van akkor, ha az adóstárs nem fizeti... követelhető rajta?
2015. jan. 22. 20:06
 1/3 A kérdező kommentje:

Bocsánat, de elírtam... helyesen így van:

A kölcsön tőkéjét és mindenkori kamatát az adós és adóstárs havi egyenlő összegű, annuitásos törlesztőrészletekben kötelesek megfizetni.

2015. jan. 22. 20:09
 2/3 anonim ***** válasza:

A törlesztő részlet nem árfolyamhoz kötött, tehát kamatperiódusig nem változik a mértéke, minden hónapban ugyanannyit fizettek.Annuitásos, tehát előbb kamatokat fizetitek évekig, majd csak később a tőkét.Ilyenkor nem kell csodálkozni, ha 5 év után is annyi a tartozásotok, mint amit felvettetek, mert a bank előbb a futamidő végéig kiszámolja és levonja a havi törlesztőkben az ő kezelési költségét és a kamatokat. Majd évek múltán lesz jelentősebb a csökkenés a tartozás összegében.

Adós fizet elsődlegesen, de ha ő nem fizetne akkor követelhetik az adóstárstól is, meg ha van a zálogkötelezettől is a felajánlott fedezetben lévő tulajdoni részének mértékéig a felvett összeg visszafizetését.

2015. jan. 22. 20:19
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. De az adós követelheti valahogy, hogy az adóstárs is fizessen? Vagy visszamenőleg perelhet azért, hogy az adóstárs egyenlítse ki a saját részét?

Én a fenti részt úgy értelmeztem, hogy felesben kötelesek fizetni minden hónapban. Ezek szerint rosszul...

2015. jan. 22. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!