Miért éri meg új autót lízingre vagy részletre venni? Mi a titka?
Több gazdag ismerősöm is van(köztük milliárdos is), akik bőven megtehetnék, hogy zsebből kifizessék az új terepjárója árát kp-ben, azonban van, aki lízingeli és van aki valamilyen részletet fizet utána...
Kérdeztem tőlük, hogy miért, de csak annyit mondanak, hogy így jobban megéri nekik.
Miért érné meg jobban?
A részletes autó értéke 15 millió körül van, viszont 4db-ot vett belőle, flottába a cégnek.
A lízinges egy 45 millió ft értékű autó.
Miért éri meg nekik nem kp-re venni?
nem veszik el tőle a hatóságok adott esetben, mert a tulajdonos mögött olyan jogi háttér van, hogy vissza kell szolgáltatni,
egy magántulajdont simán elvesznek, a magánszemély mögött nincs semmi, nincs ereje, hogy visszaszerezze
Pl. tőlem, amikor elkobozta a nav az autómat, nem is az én nevemen volt és a tulajdonosnak írtak egy levelet, hogy 8 napja van a fellebbezésre, de megsúgták, hogy belevonják elkövetőként az eljárásba, ha ellentmond. egy ilyen lízingelésnél azonnal végrehajtható a birtokbavétel és ha nem adják ki, kártérítési per kezdődik
nem tudja igazolni a vételárat,
leírja az adóból, akitől lízingeli
nem is magyar cég akitől lízingeli és nagyobb számlát állít ki a lízingelésről, mint amit valójában kifizet,
nem új autókat lízingelnek, hanem olyat, ami már futott valahol 150ezret, ez meg sem látszik a kocsin, de a lízingdíjban óriási csökkenést jelent stb
lízingelt autókért a lízingcég a felelős, az fizeti a biztosítást, az rendezi a kárt, stb.
Én volt főnöknőm is 20 milliós audi terepjáróval ment. Havi X ezerért bérelte. Ha használja 2 évig, akkor is az autó felét se fizeti ki bérleti díjként. Ha megunja, akkor eladással se kell bajlódni, ha lerobban a cég biztosít neki másik autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!