2011-A 2012-B 2012-I 2014-C 2013-I Kötvények vannak az értékpapír számlámom a kicstárnál. Melyiket érdemes átpakolni a TBSZ-számlára?
Figyelt kérdés
2010. febr. 2. 21:22
1/2 A kérdező kommentje:
Érdemes-e áttenni TBSZ-re úgy, hogy az egészet 2013-i be tenni
2010. febr. 2. 21:30
2/2 anonim válasza:
Szia,
Ha ki akarod használni a TBSZ adta előnyöket, akkor célszerű a 2013/I-be átpakolnod legalább a 2012-B 2012-I 2014-C 2013-I kötvényeket. A 2011-est én talán már nem pakolnám át, azzal már nem nyersz annyit.
A nehézség annyi, hogy pl. a 2012-I -nek nincs másodpiaca, így azt csak min. 2% levonásával veszik vissza tőled, de kedvezőbb, ha átruházod valakire.
Nekem a TBSZ nem jó, mert rövidebb időtávra van csak szabad pénzem, de ha akarsz fentiekből korrektebb áron eladni, mint ahogy az ÁKK visszavenné szólj, engem érdekel.
Üdv,
A.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!