Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nem bírom fizetni az autóhitel...

Nem bírom fizetni az autóhitelem már május óta. Mi a menete?

Figyelt kérdés
eddig csak leírta a bank, hogy ejnye bejnye, de ma küldték a levelet, hogy ha 15 napon belül nem rendezem az elmaradásom megteszik a jogi lépéseket. Svájci frankos autó, 3 év helyett már 6 ot kifizettem, és még nem elég nekik. Mi az első lépés amit tenni fognak?
2014. dec. 22. 09:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%

veszélyben van a házad és egyéb listázott ingóságod és a majdani jövedelmed 33 százaléka. Ill. az utóbbi biztosan ugrik majd, az előbbiek esetlesen lesznek elvéve. ha benne laksz, akkor csak bejegyzik majd a tulajdoni lapjára, ha kihalsz belőle, árverezik

lejjebb csúsztál, ennyi a sztori, így is lehet élni. amúgy azért is küzdened kell, hogy ne csússz méjebbre, visszakapaszkodni nincs sok reményed

2014. dec. 22. 12:22
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell nekik "nem ér annyit mint amennyi hitel van még rajta" brrr hmmm ez +lepő! Sajna ebből nem hiszem ki tudsz mászni-jól!Csak abban az esetben ha semmi nem lenne a neveden!
2014. dec. 22. 12:24
 13/20 A kérdező kommentje:
a nevemen egy fél ház van, a másik fele az élettársam nevén. elvált vagyok, annak idején hogy a hitelt megkapjam a volt nejem volt a kezes. mikor elváltunk a hiteleket is elfeleztük és szerződés volt írva róla hogy a kocsihitel az az enyém. ennek van jelentősége vagy nincs?
2014. dec. 22. 14:28
 14/20 anonim ***** válasza:
szerintem a NAV-APH valamelyik rá terheli és hiába kettőtöké a ház! Ebben az esetben az ártatlan is büntetve van! Az idősebb fiam vállalkozása be csődölt, és az anyai ház, mint örökség a nevén , és az öccsén van! Így az öccse is bukott az APEH rá tette a kezét! Üröm az örömben-a ház le amortizálódót x -éve a kutyának nem kell, azóta áll a bál..
2014. dec. 22. 15:01
 15/20 anonim ***** válasza:

""""""""""" annak idején hogy a hitelt megkapjam a volt nejem volt a kezes. mikor elváltunk a hiteleket is elfeleztük és szerződés volt írva róla"""""""""""""

A banknak kell "elengedni vagy kiengedni" a hitelben szereplő kezeseket a hitelből. Hiába írtok egymás közt szerződést, ha te nem fizeted a kocsit, az ex nejeden fogják behajtani. Az ex nejed követelni fogja tőled a pénzt annak a szerződésnek az alapján, amit ketten írtatok. valószínű tehát, hogy az exed fizetését fogják majd tiltani és addig fogják tiltani ameddig tudják vagy amaddig nem fizetsz helyette.

Fel is mondhatják a teljes hitelt és az ex nejed vagyonára és számláira és ingóságaira is terhelhetik.

2014. dec. 22. 15:38
 16/20 A kérdező kommentje:
tehát akkor hiába maradt enyém az autóhitel szerződés szerint is nekem kell fizetni az ex is értesítve lesz? nem tudom hogy van e valamilye, elköltözött.
2014. dec. 22. 17:07
 17/20 anonim ***** válasza:

a házadat nem tudják elárverezni, mert az élettársadé a másik fele és benne laktok, így nem lesz vevő rá egy esetleges árverésen

pénzt kéne szerezned, pl. az élettársad gyerekeitől, hogy nekik adod a te feledet haszonélvezet megtartással

2014. dec. 22. 17:36
 18/20 A kérdező kommentje:
már utána jártunk, de még van jelzáloghitel rajta. nem lehetséges, előtte ki kéne rendezni. Azt fizetük rendesen, de ez a kocsi totál lenyúzta , lenyúzza a bőrt rólunk.
2014. dec. 22. 17:39
 19/20 anonim ***** válasza:

melót kéne szerezni januártól

600 ezret ki lehet fizetni 2 év alatt kemény spórolással és melóval

2014. dec. 22. 18:30
 20/20 A kérdező kommentje:
igen , nem vagyok itthon ülős, csak nagyon nehéz munkát találni :(
2014. dec. 23. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!