Kaphatok itthon hitelt, ha külföldön dolgozom?
Idén voltam hasonló helyzetben. Tavasszal akartam folyószámla hitelt igényelni, a hazai euroszámlámra érkezett inkasszó kifizetésére. Évek óta oda utalták a külföldi fizetésem, de nem fogadták el az igénylésem, mert devizahitelezésnek minősülne az ügyintéző szerint.
Emellett a reptéren "vadásztak" le kétszer a terminálnál bankos ügynökök, hogy ajánlják a szolgáltatásukat, de amint szóba került, hogy külföldi munkáltató, külföldi fizetés, már meg is volt lőve a dolog és a másodiknak már alapból ez volt az első szavam, rövidre zárva az ajánlat elutasítását.
Ugyanez az Euronics-ba, cetelem kártyával olcsóbban meg lehetett volna venni a notebookot, még ha azt következő napon egyben ki is fizetjük a bank felé.
Hitelbírálatnál kizáró ok volt a külföldi munka.
Emellett azért hozzátenném, hogy Te is mint én határozott idejű szerződéses vagy, ami nem "életbizosítás" szvsz. egy banknak, de igazából munkáltatói jövedelem igazolásig ezidáig sosem jutottunk el a fenti esetekben.
Ugyanakkor a K&H-nál van számlánk, megtakarítás, stb. Érdekes náluk van lehetőség hitelhez külföldi munkáltatói igazolásra, de nem tudom a részleteit, mert igazából nem akarok felvenni hitelt, ha csak nem elengedhetetlenül szükséges a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!