Miért van az, hogy a hitelközvetítő cégek kedvezőbb feltételeket és kisebb törlesztőrészletet igérnek, mint a nagy bankok?
bocs, véletlenül kiléptem.
Szóval azért van így, mert megpróbálják az ügyfeleket becsalogatni szép ígéretekkel, reklámokkal, a személyes találkozókon pedig úgyis kiderül (többnyire), hogy mi a valóság.
Ez kb olyan, mint amikor a reklámokban minden új típusú mosópor a "legjobb" és 36,88888%-kal jobb a hatásfoka, mint az előzőnek...
egyrészttényleg lehet marketingfogás, majd lassan csepegtetik, hogy mi a valóság, de hiteltanácsadó vagyok és tudom, hogy tényleg van olyan, hogy a bank a hiteltanácsadó ügyfeleinek kedvezményt ad. volt, hogy én is 1%kal jobb kamattal tudtam kiajánlani a hitelt, mintha az ügyfél az utcáról ment volna be és a kamatkedvezményem a hitel teljes futamidejére garantálta a bank.
én speciel kialkudtam a bankfióknál... Független hiteltanácsadó vagyok és adott bankfiók ezzel szeretett volna ösztönözni, hogy nekik vigyem a hiteleimet.
(Az első választ én írtam, én is bankfüggetlen hiteltanácsadó vagyok.)
Tudom, hogy a jobb tanácsadók ügyfeleit sokféle módon támogatják a bankok. Számtalan példát tudnék én is mondani erre a saját tapasztalataimból. (Közjegyzői díj 50%-ának elengedése, kedvezőbb ügyfélminősítés, ezáltal jobb kamat, gyors hitelbírálás, értékbecslés 1 nap alatt stb, stb), de a hiteltanácsadó cégek által használt kalkulátorok, bemutatott törlesztő részletek, a kombi hitelek fikciókra épülő csodálatos hozamai mind mind olyan ideális állapotra vonatkoznak, amik többnyire félrevezetők.
Ezek elsősorban ügyfélcsalogatók, marketing eszközök. A valóság viszont a legtöbbször teljesen más.
Egyedül dolgozom, mint bankfüggetlen hiteltanácsadó, tehát nem függök semelyik tanácsadó bróker cég " teljesítmény elvárásaitól", se semelyik banktól, így módomban áll őszintének lenni.
Nem tudnám összeegyeztetni a lelkiismeretemmel, ha felülről megmondanák nekem, mi a "tuti" az ügyfeleknek, ha nem lehetnék velük korrekt, ezért választottam minden tekintetben a függetlenséget ebben a szakmában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!