Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Cetelem bank, mint a legundorí...

Cetelem bank, mint a legundorítóbb uzsorakölcsönt adó hitelintézet. Mit lehet tenni velük?

Figyelt kérdés

Mindig későn tanul az ember...

Amit most leírok, a saját történetemet, az természetesen nem véd engem. Buta voltam, és felelőtlen, már bánom, szabadulnék ettől a béklyótól, de nem megy.

Kapcsolatom a Cetelem "bankkal" még 2002-ben kezdődött, áruvásárlási hitel formájában. Elég kedvezőnek tűnt, hát felvettem a hitelt, amit becsületesen fizettem is.

Mire lejárt a tartozás, jött egy levél és egy hitelkártya, feltöltve 100.000 forinttal, hogy pozitív adósnak számítok, így nesze itt a hitelkártya, csak aktiválni kell.

Na, itt kellett volna összetörni a hitelkártyát, de én buta nem tettem.

Eleinte nem használtam, de ahogy az a kis pénzűeknél lenni szokott, előbb utóbb mégiscsak hozzányúltam. Jó volt, hogy ha megszorulok, ott van egy kis "gyors segítség"

Persze, ez a nem túl nagy összeg hamar elment, és én fizettem havi 5.000 Ft-jával, évekig.

Én butus, valahogy fel sem tűnt, hogy fizetem, fizetem, de nem akar a tőketartozás csökkenni...

Aztán persze, levélben azt is megírták, hogy ha akarom, csak egy sms-embe kerül, és megemelik a hitelkeretet. Na, én ennek is bedőltem.

2006-ban, magánéleti és egyéb változások miatt, úgy döntöttem, hogy sms-ben megkérem a hitelkeret emelését, 350.000 Ft-ra. Jött is a válasz sms, hogy engedélyezték. Ami érdekes, hogy én sem az első, 10000 Ft-os, sem a hitelkeret megemeléséről nem írtam alá semmit (csak anno az áruvásárlási hitelkérelemnél). Ez szabályos amúgy?

Szóval, ez a pénz is elfogyott idővel. Elkölteni nem olyan sok az...

A csekkek ezután már 17500 Ft-ról jöttek, azóta fizetem is, több-kevesebb csúszással, de fizetem, fizetgetem. De! Ezt 2006 óta fizetem, már nem bírom tovább!

Nem állítom, volt már úgy az elmúlt két-három évben, hogy elmaradtam két hónappal, telefonon lebeszéltük az ügyintézővel, hogy elengedik nagy kegyesen a kamatot, ha a harmadik hónapban befizetem a hátralékot és az aktuális havi törlesztőt.

Amikor a közelmúltban megpiszkálták a bankokat a állam kontra bankok perekben, jött a levél, hogy nekem, mint régi megbecsült ügyfelüknek, nagy kegyesen leveszik a havi törlesztőt 10500 Ft-ra.

Ez nekem kedvező ugyan, de ahogy nézem a havi kimutatásokat, a 2006-ban felvett 350.000 Ft hitelkeretből most, 2014 év végén még mindig van

280 000 FT!!!!!

Nem, nem, nem , és nem! Egyszerűen már nem megy tovább! Meddig tart ez még? Mikor lesz már ennek vége?

Sík ideg vagyok. Elvesztettem a munkámat, nincs biztosítási jogviszonyom, már álláskeresési járadékra se vagyok jogosult. És erre még itt van ez a súlyos teher...

Köszönöm, hogy elolvastátok...

2014. dec. 8. 10:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Ez annyira ismerős. Én is hasonlóan kezdtem, áruvásárlási hitel 100000ft mirelejárt a hitelem jött a levél a kártyával ami 130000ft hitelkerettel van tele. Aktiváltam és bizony jól jött a pénz de két hónap múlva apukám meghalt és bizony az ő nyugdíja már kiesett a családi kasszából. A hitelkeretem most is minuszban van pedig csak 6500ft a havi törlesztője de van még mellette Otp személyi kölcsön 1 millió forint+ egy örökölt hitelem az havi 26000ft és a 110000ft os fizetésből nem valami egyszerű a megélhetés. Törtem volna el a kezemet amikor a hitelkártyát aktiváltam. Két éve fizetem és mindíg minuszban vagyok vele hó végén az a 6500ft pedig sokat számít
2014. dec. 22. 02:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!