Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Otp lakástakarék átverés?...

Otp lakástakarék átverés? Jogos az eljárásuk, vagy törvénytelen? Hol lehet reklamálni? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Segítséget szeretnék kérni hogy mit lehet tenni az otp ltp eljárása ellen.

Deviza lakáshitelhez kötöttünk ltp-t aminek a futamideje 49 hó és most jár le. Havi 9850 Ft volt a havi befizetés, vagyis a 49 hó lejártával 640000 Ft-ot törlesztettek volna be a hitelbe. A bibi vele az, hogy volt 15 hónap elmaradás 2007-ben és 2008-ban. Telefonon majd személyesen is érdeklődtünk, hogyan lehet helyre állítani az eredeti állapotot, amire meglepő választ kaptunk, 1200000 Ft befizetésével lehetett volna szeptemberben helyretenni a dolgokat, ám a szerződéses összeg összesen 1280000 ft, amiből már ott volt a számlán kb 400000 ft. Azt hittem rosszul értem. Osztottam szoroztam és kiszámoltam, hogy a 15 hó elmaradás durván 150000 Ft + az elmaradt állami támogatás kb 50000 Ft, és az elmaradt kamat (évi 3 %) , ezért novemberben befizettünk 220000 Ft-ot, hogy kompenzáljuk a kiesett összeget. A befizetés után ismét érdeklődtünk, és kiderült, hogy most már 2 milliót kellene befizetni, hogy visszaálljanak az eredeti állapotok, ill az, hogy az eredeti időpontban betörlesztődjön az összeg + a 2 millió amit még kérnek, hivatkozva valami értékszámra, egyébként csak decemberben törlesztik be a hitelbe, ami azt jelenti, hogy emiatt megemelkedik a havi törlesztő, ami ugye a kamat emelés és a svájci frank miatt is jóval magasabb lesz, mint az eredeti részlet lett volna. A bankban nem tudnak segíteni, az LTP köti az ebet a karóhoz! Februárban ott lesz a szerződött összeg, azaz a 640000 Ft a számlán és június helyett, csak decemberben akarják betörleszteni! vagyis 6 hónapig ott csücsül a pénz a számlán, mi meg fizetjük a megemelt részletet! Tud valaki esetleg hozzászólni vagy segíteni? Egyébként is jó nagy átverés ez az egész LTP! Óvakodjon mindenki tőle! A saját pénzünkkel nem mi rendelkezünk, mert az állam ad támogatást, aminek nagy része elmegy számlanyitási díjra, kezelési költségre és egyéb banki költségekre! A kamat minimális!

Előre is köszönöm, ha valaki hozzá tud szólni, vagy tudja mi a kiút!

2010. jan. 31. 20:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Kiútban segíteni nem tudok, mert mi nemrég tántorodtunk vissza ettől a megoldástól, de talán itt valaki tud segíteni: [link]
2010. jan. 31. 20:40
 2/3 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok.

Még egy oldal, ahol talán tudnak neked (nektek) segíteni: [link]

Kombinált életbiztosításokról és kombinált lakástakarékosságról is szól egyben.

2010. febr. 1. 19:44
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az ötleteket! Majd írom mire jutottam.

Szép napot!

2010. febr. 2. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!