Otp lakástakarék átverés? Jogos az eljárásuk, vagy törvénytelen? Hol lehet reklamálni? Mit lehet tenni?
Segítséget szeretnék kérni hogy mit lehet tenni az otp ltp eljárása ellen.
Deviza lakáshitelhez kötöttünk ltp-t aminek a futamideje 49 hó és most jár le. Havi 9850 Ft volt a havi befizetés, vagyis a 49 hó lejártával 640000 Ft-ot törlesztettek volna be a hitelbe. A bibi vele az, hogy volt 15 hónap elmaradás 2007-ben és 2008-ban. Telefonon majd személyesen is érdeklődtünk, hogyan lehet helyre állítani az eredeti állapotot, amire meglepő választ kaptunk, 1200000 Ft befizetésével lehetett volna szeptemberben helyretenni a dolgokat, ám a szerződéses összeg összesen 1280000 ft, amiből már ott volt a számlán kb 400000 ft. Azt hittem rosszul értem. Osztottam szoroztam és kiszámoltam, hogy a 15 hó elmaradás durván 150000 Ft + az elmaradt állami támogatás kb 50000 Ft, és az elmaradt kamat (évi 3 %) , ezért novemberben befizettünk 220000 Ft-ot, hogy kompenzáljuk a kiesett összeget. A befizetés után ismét érdeklődtünk, és kiderült, hogy most már 2 milliót kellene befizetni, hogy visszaálljanak az eredeti állapotok, ill az, hogy az eredeti időpontban betörlesztődjön az összeg + a 2 millió amit még kérnek, hivatkozva valami értékszámra, egyébként csak decemberben törlesztik be a hitelbe, ami azt jelenti, hogy emiatt megemelkedik a havi törlesztő, ami ugye a kamat emelés és a svájci frank miatt is jóval magasabb lesz, mint az eredeti részlet lett volna. A bankban nem tudnak segíteni, az LTP köti az ebet a karóhoz! Februárban ott lesz a szerződött összeg, azaz a 640000 Ft a számlán és június helyett, csak decemberben akarják betörleszteni! vagyis 6 hónapig ott csücsül a pénz a számlán, mi meg fizetjük a megemelt részletet! Tud valaki esetleg hozzászólni vagy segíteni? Egyébként is jó nagy átverés ez az egész LTP! Óvakodjon mindenki tőle! A saját pénzünkkel nem mi rendelkezünk, mert az állam ad támogatást, aminek nagy része elmegy számlanyitási díjra, kezelési költségre és egyéb banki költségekre! A kamat minimális!
Előre is köszönöm, ha valaki hozzá tud szólni, vagy tudja mi a kiút!
Megint én vagyok.
Még egy oldal, ahol talán tudnak neked (nektek) segíteni: [link]
Kombinált életbiztosításokról és kombinált lakástakarékosságról is szól egyben.
Köszönöm szépen az ötleteket! Majd írom mire jutottam.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!