A régi bankszámlám nem szüntettem meg, de 4 éve nem küldenek értesítést?
Bankot váltottam kb. 4 éve, de meghagytam a régi számlám, hátha lesz vmi megtakarításom, amit ott gyűjthetek. Viszont időközben lakáshitelt vettünk fel, azt fizetjük, nem gyűjtünk külön. A lényeg, h a régi számlát nem használjuk.
Viszont ott (K&H) áttértem elektronikus kivonatra, azaz már akkor sem kaptam tőlük semmit postai úton, amikor oda ment a havi bérem.
Az elmúlt években semmi sem jött postán, DE:
- megváltozott a lakcímem
- megváltozott a személyi ig.számom
- a régi e-bankba nem tudok belépni
- a régi K&H-s azonosítóimat nem tudom.
Kérdésem a hozzáértőkhöz: vajon megszüntették-e azt a számlát? Esetleg küldhettek róla értesítést, ami nem jutott el hozzám?
De biztosan volt vmi hátralék, azt hogyan hajtják be?
Valószinünek tartom, h a számla a mai napig él, és megy rá havonta vmi költség.
Az lenne a legfontosabb kérdésem, hogy ha 4 éve írásban nem tájékoztatnak, csak elektronikusan (amit ugye nem látok), az hivatalos értesítési forma-e?
5 év után elévül-e egy ilyen típusú követelés?
Ha igen, hogyan bizonyítom, h 5 éven át nem kaptam tőlük levelet?
Vagy nem számít, h nem tudok belépni, ők úgy vannak vele, hogy ott értesítenek?
Tervezem, h bemegyek, de ha semmi adatom nem egyezik már szül.dátumra megkeresnek?
Kicsit félek, h azt mondják, mínusz 50 ezer van rajta, fizessek vagy behajtják.
Nem mentem vele mínuszba, de azt sem tudom már, milyen számlacsomag volt, és annak mennyi a havidíja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!