Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ma elutasították a hitelkártya...

Ma elutasították a hitelkártya kérelmem a diákhitelemre hivatkozva, miért?

Figyelt kérdés
Az OTP-nél igényeltem American Express Blue hitelkártyát 250000 Ft hitelkerettel. Semmi egyéb hitelem nincs, nem vagyok KHR listás sem. Viszont mégis elutasítottak azzal az indokkal, hogy túl magas a diákhitel tartozásom. Anno arról volt szó, hogy a diákhitel nem befolyásolja az egyéb hitelek felvételét, ha rendesen fizetem (egy forinttal sem vagyok elmaradva). De még ha befolyásolná is, hogy utasíthatnak el egy ilyen kis összegű hitelkérelmet erre hivatkozva? Mi lesz, ha majd lakáshitelt akarok felvenni?

2014. nov. 26. 21:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A bankok közös rendszerből dolgoznak, egyiknél se lesz hitelképes.

El vagy adósodva egy bizonyos %-ban. Ezért nem kapsz hitelt.

Beraknak egy táblázatba, életkorod alapján, jövedelmed, és iskolai végzettséged alapján. Meg a tartozás alapján.

Aztán valamit kidob a kalkulátor.

2014. nov. 27. 20:01
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hol hallottad, hogy a diákhitel nem zavar be egy újabb hiteligénylésbe, ha rendesen fizeted a részleteket. Ez nem igaz. Minden hitel, sőt még olyan hitelek is, amik látszólag "nincsenek" (nem aktivált hitelkártyák, nem használt hitelkeretek) is tehernek minősülnek, amik mind-mind csökkentik a hitelképességet. Pl egy hitelkártya teljes keretösszegét hitelnek tekintik a bankok, a hitelminősítő rendszer ezeket is figyelembe veszi egy hiteligénylésnél akkor is, ha a keretet nem használod, vagy vissza van töltve.

Elsősorban az számít, mennyi a havi jövedelmed és ahhoz hogyan aránylik a meglévő hitelek havi részlete és az újonnan igényelni kívánt hitel részlete együtt. Kis jövedelműeknél már egy diákhitel és egy folyószámla hitelkeret is bezavarhat egy újabb hitelbe.

2014. nov. 27. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!