Egy kismama, aki TP-n van, tud felvenni személyi kölcsönt
Banktól? Ha igen, melyik a legkedvezőbb?
Figyelt kérdés
2010. jan. 29. 17:51
1/8 anonim válasza:
Kölcsönt lehet felvenni, de fogalmam sincs, hogy melyik a kedvező. Nézd meg pár bank honlapját.
2010. jan. 29. 18:04
2/8 anonim válasza:
Csak akkor tudsz személyi kölcsönt felvenni, ha bér jellegű jövedelmed van. Ez minden banknál alapszabály.
Ennek az az oka, hogy a bankok meg szeretnék tartani azt a jogukat, hogy nem fizetés esetén bármikor letiltathassák a fizetésedből az elmaradt részleteket.
Bizonyos juttatásoknál ezt törvény tiltja, (Pl családi pótlék, GYES, stb) így a bankok nem adnak hitelt, ha nincs bér.
2010. jan. 30. 07:57
3/8 anonim válasza:
Csak a családi pótlékot nem fogadják el a bankok, a többit igen.
2010. jan. 30. 13:42
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. jan. 31. 09:15
5/8 anonim válasza:
Az utolsó válaszoló téved. Fedezet nélküli személyi kölcsönt csak bér jellegű jövedelem igazolása mellett adnak a fent említett törvény miatt.
2010. jan. 31. 12:58
6/8 anonim válasza:
Pedig nekem elfogadták a gyest, amikor több banknál előzetes bírálatot kértem. Biztos hozzám hasonlóan a bankok sem ismerik a törvényt.
2010. jan. 31. 13:29
7/8 anonim válasza:
Kedves utolsó válaszoló. Nem tudom, melyik banknál jártál, hol kértél előminősítést, mennyire alaposan nézték meg az adataidat, de egy biztos, számos esetben elutasításra kerül a hitelkérelem, ha személyi kölcsönről van szó.
Pl még a határozott idejű munkaviszony sem felel meg egy személyi kölcsönhöz, csak akkor, ha a hitel lejárati időpontja nem hosszabb, mint a munkaviszony lejárata. Rokkant nyugdíjas is csak akkor kap személyi kölcsönt, ha véglegesítették a rokkant nyugdíját. Gyesre egészen biztos nem kap adóstárs nélkül fedezet nélküli személyi kölcsönt senki.
Az előkalkuláció még nem valós bírálat, nem minden esetben lesz belőle hitel.
2010. jan. 31. 14:17
8/8 anonim válasza:
Unicreditnél kaptam, és nem kellett adóstárs. Igaz, a munkaviszonyom határozatlan idejű. A gyes nem életem végéig szól, csak egy évig. Melyik az a jogszabály, ami szerint a táppénz, és a gyes nem bérjellegű jövedelem? Az 1995. évi CXVII törvény mindkettőt a bérjellegű jövedelmek közé sorolja. Ne értsd félre, nem kötözködök, csak nem tudom, mi az a törvény, amire te hivatkozol. Furcsának találom, hogy ha valaki elmegy 2 hónapra táppénzre, vagy egy évre gyesre, akkor már nem hitelképes. Vagy ez valami új? Én tavaly igényeltem, és mint írtam, minden további nélkül kaptam személyi kölcsönt. Az Unicreditet azért választottam, mert nekem az volt a legkedvezőbb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!