Mi szükséges ahhoz, hogy hitelt tudjak adni másoknak?
Van egy bizonyos mértékű tőkém,amit szeretnék úgy megforgatni,hogy hitelt adok másoknak,maximum 50.000 Ft-os összegig,tehát több embernek kisebb hitelt,amit egyösszegben kell visszafizetniük,adott határidőn belül.
Tehát pl. 50.000 Ft-ot adok valakinek és 1 vagy 2 hónap múlva 60.000 Ft-ot adna vissza,ez szerintem még nem uzsorakamat,nekem is kell ,hogy legyen rajta haszon,nekik pedig segitség.
Tehát mint magánszemély,egyszerű szerződés formájában,amit ügyvéddel iratok,adhatok hitelt másoknak,vagy pedig bt-t,céget kellene hozzá alapítanom?
Ez akkor jutott eszembe amikor egy ismerősöm kölcsön kért tőlem és mondta,hogy az 50.000 Ft-ért cserébe 1 hónap múlva 60.000 Ft-ot ad vissza,ha adok neki kölcsön.
Köszönöm a válaszokat!
(Nem akarok mini Provident lenni:) )
először is lépjél be a Kistérségi Uzsorások Kamarájába (IMF által támogatott), tanulj meg néhány küzdősportot stb.
NA most KOMOLYAN, mivel mint magánszemély adsz kölcsönt(kamatot, felárat nem kérhetsz), a kölcsönszerződésbe kalkuláld bele a kamatot, tehát 50.000 helyett egyből a 60.000 írd rá,hogy ennyit adtál kölcsön, így nem sértesz törvényt
Lehetőleg ügyvéddel ellenjegyeztesd a szerződést, hogy nem fizetés esetén végre tudjad hajtatni bírói úton.
Légy óvatos, azért kell az ügyvéd, hogy egy rosszakaród ne tehessen keresztbe!
16:57-es.
Köszönöm az érdekes választ,van benne igazság,igy tényleg megoldható a dolog.
Köszöntem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!