En vagyok csak egyedul aki igazsagtalannak erzi hogy lasan jobban jarnak a deviza hitelesek, mint akik forint alapu adosok? ismerek olyan embereket akik jol jartak a deviza kolcsonnel. ez egy szerencse jatek volt, a lotto sem karterit ha nem nyerek.
Jézusom mennyi rosszindulatú ember...
"Én is mondtam már, hogy fel kellett volna venni deviza hitelt, az állam segít" - bárcsak te vetted volna fel helyettem...
Én devizahiteles vagyok, sajnos, és egyáltalán nem fogok jól járni!!!!
2007-ben vettünk fel ház vásárlásra 5,7 millió FORINTOT, amit devizában tartanak nyilván.
Akkoriban a forint hiteleket eldugták az emberek elől, szó szerint!
Kockázatról annyi szó esett, hogy ingadozhat az árfolyam, de annyira minimálisat, hogy igazán nem fog minket megterhelni. A kalkulációk is ezt mutatták, mi pedig fiatalon (akkor végeztem a főiskolán) vágyva már egy közös életre bele mentünk....
Persze lehet mondani, hogy senki nem tartott pisztolyt a fejünkhöz, és valóban nem.
Életem legrosszabb döntése volt, amiből az életbe nem tudok kiszállni, nem tudok jóvá tenni.
Azóta is rendesen fizetjük hónapról-hónapra, mert inkább lemondunk (szinte mindenről) de az otthonunkra szükségünk van, mert azóta született két kislányunk is. Mindig azért imádkozok, hogy csak tudjuk fizetni. Csak legyen munkahelyünk, és egészségünk, hogy tudjunk törleszteni.
Azóta befizettünk már durván 4 milliót az 5,7 millióból, és a forintosítás után amit még követelni fog tőlünk a bank közel 8,5 millió lesz.
Tényleg milyen jól jártam.... Kiszállni sehogy sem tudok, ha nem tudom fizetni örökké vonni fogják a fizetésemből és még házam sem lesz.
Azt mondom örüljön mindenki aki okosabb volt nálunk, és ne irigyelje ezt a "marha nagy segítséget" amit a devizások kapnak.
Lehet megkövezni, mert én egy "ész nélkül devizahitel felvevő vagyok..."
Aki pedig a lottóhoz hasonlítja, és háborog, mert őt nem kár térítik ha nem nyer... hát no comment.
igen is lehetett forintban hitelt felvenni.
szeretnem ha valaki kiszamolna forintra mennyi lenne
az ÖSSZES koltseggel ugy a tartozas.
nekem magyarazhatnak szerintem mar a devizasok jartak jobban. (180ft=euro)pl.
igenis spekulacio,szerencse kerdese ki jar jol.
en bizony sok hazardirozast latok benne.
tobb ismerosom NYERT vele persze idoben adtak el az ingatlant...
MIVAAAAAAAAAAN?????? Felvettem 5 milliót! És igen, nem adtak vályogházra forinthitelt!!!! Azóta durván visszafizettem 4 milliót (7 év alatt) és most 5,5 millió a tőketartozásom! Hát k@rva jól jártam. Most fixálták az árfolyamot 256-on....igen, fizetek havi 80ezret fixen a havi 35 ezer kezdő helyett. Hihetetlen milyen jól jártam. 7évig dobáltam az ablakon ki a pénzt. Inkább adtam volna beteg gyerekeknek szívem szerint. De sebaj, jól jártam. Még a házat sem tudom eladni, mert 5,5 millióval tartozom, de hiába újítottuk fel a házat, jelenleg ér 4 milliót! Nahát, tessék irígykedni.
Ezt a rosszindulatot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!