A rendőrség ez ellen mit tudna tenni? (bővebben lent)
Ha az öcsém sunyizik és felveszi a max limitet a kártyámról a tudtom nélkül, akkor ha feljelentem hogyan tudom bizonyítani, hogy ő tette? Esetleg ha ismeretlen tettes ellen teszek feljelentést akkor mennyi az esély, hogy elkapják?
Elég bonyolult családi ügy, nem is részletezném, inkább csak a válaszra lennék kíváncsi. Még annyit hozzáfűznék, hogy hozzáférése lehet a kártyához és tudja a pin kódot is.
Semmit. A banki szerzodesedben vilagosan le van irva, hogy a kartyat mas szamara hozza nem ferheto helye tartsd es a pin kodot ne add meg senkinek.
Huzzal be a bankba es csereld le a pin kododat.
"Még annyit hozzáfűznék, hogy hozzáférése lehet a kártyához és tudja a pin kódot is.2
EZZEL megengedted neki, hogy kedve szerint használja a kártyádat. Mellesleg ez a banki szabályok szerint nem megengedhetö, tehát minden ebböl keletkezö károd a saját károd marad, senkit nem lehet felelöségre vonni emiatt.
Cseréld le a kártyát és többé ne add meg neki a PIN-t
Mi a francot keres öcsédnél a bankkártyád, és pláne miért tudja egy harmadik személy a PIN kódodat?
Segítek, mert nagy a sötétség:
PIN = Personal Identification Number
Personal, vagyis személyes. Vili? Capito? Comprende?
Felelősségre lehet vonni. Ettől még bűncselekményt követett el. Ha feljelented, lehet belőle valami ha eltudják kapni.
A pin kódos téma "csak" annyi, hogy a bank nem kártalanít, mivel a te hibád volt, hogy a pin kódodat nem a fejedben tartottad.
A bankautomataban van kamera.
Ha letakarta a kezevel akkor is azt felvettek hogy bement a bankba az adott idopontban.
Ha tudja a kódot, az még nem jogosítja fel arra, hogy használja más pénzét.
Igenis bűncselekmény.
Ha tudom, hol tartjuk a készpénzt a munkahelyemen, mert a pénztáros megmondta nekem, akkor fel vagyok jogosítva, hogy vegyek ki belőle, és elköltsem?
Viszont ha feljelented, a testvéred simán mondhatja, hogy te kérted meg, hogy vegyen fel pénzt, te adtad neki oda a kártyát. Ő állít, te tagadsz, vagy fordítva, ha nincs tanú, akkor ezt le fogják zárni. Tényleg az a megoldás, amit írtak többen, hogy csináltass új kártyát. Valószínüleg nem lesz ingyen, de ezt nevezik tanulópénznek.
Eztuán okosabb leszel, bízunk benne, hogy nem százezrekről/milliókról van szó, csak néhány ezer mínusszal megúsztad.
Nem fér a fejembe... "ez nem bűncselekmény"...
nem a fenét. akkor mi?
Ha a erdezö odaadja neki a kártyát meg megadja a pint, akkor ezzel hozzájárul ahhoz, hogy az illetö használja tetszése szerint. Az esetleges szóbeli korlátozást nem lehet bizonyítani, ezért NEM büncselekmény.
A te hasonlatoddal élve, ha odaadod valakinek a pénztárcádat, hogy költhet belöle, akkor nem vonhatod utólag felelöségre, hogy megtette.
ma 14:22
Az a bűncselekmény, ami kétségkívül bizonyítható.
Ami nem, az alaptalan vádaskodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!