Ha a külföldi érdekeltségű bankok az őket érintő intézkedések miatt megsértődnének hazánkra és kivonulnának Magyarországról, közülük te melyiket siratnád vissza?
Mindegyiket. Jobbak és tisztességesebbek, mint pl. az OTP.
Az még kérdéses, hogy az anyabankok hajlandók lesznek-e feltőkésíteni az itteni bankjukat, hogy ezzel segítsék Orbán unortodox politikáját.
Az intézkedések célja: a külföldi bankok vagy adják el bagóért a magyar államnak a bankokat, vagy hozzák be a pénzt. Orbán magyar bankokat akar csak, akik úgy ugrálnak, ahogyan ő fütyül.
Kedves 1. válaszadó!
Köszönöm a válaszodat meg azt is, hogy végtelenül naívnak neveztél és egyúttal besoroltál a laikusok csoportjába. Ezeket a tőled és senki mástól eddig még nem kapott személyiségjegyeket beillesztem a magamról alkotott önismereti tulajdonságjegyeim közé. Talán még hasznukat is vehetem valamikor.
Azonban nem rájuk voltam kíváncsi, amikor feltettem a fenti kérdést a bankok esetleges kivonulásának általad történő megítéléséről, amire viszont nem válaszoltál.
Még annyit, hogy a magyarok többségét, vagyis a népet -- ahogyan te nevezed -- talán mégsem kellene "panem et circenses" szintű embersokaságnak tartani.
Üdv neked!
Kedves 2. válaszadó!
A külföldi bankok nem behozzák a pénzt, hanem ugyancsak kiviszik! Mármint a hasznot, a magyar ügyfelektől (tisztességesen vagy tisztességtelenül) beszedett profitot. Az OTP ezt nyilván nem tudja megtenni. Akkor melyik is közülük a tisztességesebb?
Egyébként a bankok ortodox pénzpolitikájának a követésére eddig jónéhány állam alaposan ráfizetett. S ha ez így van, akkor meg miért baj az unortodox (vagyis nemzeti érdekeket érvényesítő) irányvonal követése? Nem kétséges, hogy az ilyen nemzeti pénzpolitikának a bankok, de főleg a külföldiek aligha fognak tapsolni!
Üdv neked!
Kedves kérdező, a műveltséged tisztelendő, elismerést érdemel a latin tudásod, de ettől még nem változott a véleményem. Aki azt hiszi, a kormány intézkedéseinek következtében majd a külföldi érdekeltségű bankok sértődötten kivonulnak, az nincs tisztában a történésekkel és azok mögöttes tartalmával.
A kérdésedre azért nincs válasz, mert egyik bank sem fog sértődésből kivonulni, mert az nem úgy megy, hogy jól megsértődök, ezért távozok...
Mit sajnálok? A helyzetet, ami kialakult, kialakulhatott ebben az országban.
És a másik!
Az OTP, mint magyar bank? Meg kellene kicsit vizsgálni a részvényesek összetételét.
Sajnos nekem nincs jó véleményem a magyar átlagról, bármennyire szomorú, egyre inkább süllyed a színvonal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!