Szerintetek kapok 3 millió ft hitelt?
Rendelkezek 1 millió ft megtakarítással.Havi bruttó 140.000ft-ot keresek.Ezen kívül nincs a nevemen ingatlan,nem vagyok Bar-listás,és nincsenek tartozásaim.Viszont nem lenne kezesem.
Ha kapnék hitelt abból a pénzből már tudnék vásárolni egy kis garzont azon a környéken ahol lakok.
A válaszokat előre is köszönöm.
Miből gondolod, hogy itt csupa banki, hitelelbíráló ember olvas?
Mi tart vissza, hogy akár neten keresztül is néhány banknál online hitel bírálatot csinálj?
Nem vagyok biztos benne.
Én is kb. ennyit kerestem, mikor hitelt igényeltem.
Gondolom, az ingatlanod lenne a fedezet, mert ez a fizetés önmagában nem fedezet.
Ha 4 millióért kapsz ingatlant, amire rákerül a jelzálog, akkor szerintem max. 2,5 millió hitellel számolhatsz, de mióta én felvettem a lakáshitelem, sokat szigorodtak a feltételek, és lehet, hogy csak 2 milliót kapsz meg.
Én ezzel a fizetéssel 7 milliós ingatlant vettem, 5 milliót igényeltem, 3,9-et kaptam meg. Ez 55%.
Minden hitelfelvétel különbözik, de ha azt nézzük, h ugyanannyit keresünk, akkor te egy 4 millás lakásra ezek alapján 2,2-t kapnál meg.
A banknak azt is nézni kell, hogy ha nem tudod fizetni, ők mennyiért tudják elárverezni.
Egyébként mindig leírom, hogy az 1 milliós megtakarításod nem azt jelenti lakásvásárlásnál, hogy az teljes egészében belemegy a vételárba. Ha nincs családi segítséged, akkor kb. 700 ezerrel számolj, mert a maradék 2-300 ezer kell ahhoz, hogy egyáltalán megkapd a hitelt.
azokat, amiket fizetned kell az igénylés során, ekkora fizetésből nem tudnád kifizetni.
először is tulajdoni lap(ok). ha húzódik a afolyamat (fog!), akkor többször is ki kell kérni. ügyvéd, adásvételi szerződés: több tízezer. értékbecslői díj: szintén több tízezer.
folyósítási jutalék, szintén több tízezer. és még egyéb díjak a banknál, már a nevükre sem emlékszem, hidd el, 100 ezer alatt nem lesz meg.
közjegyzői díj: minimum 40-50 ezer.
tényleg nem viccből szokták mondani, hogy hitelt az kap, akinek nincs rá szüksége.
szóval én úgy gondolom, hogy még a meglévőn felül legalább 1 milliós megtakarítás kellene, mert így nem fogod bírni.
A bruttó 140 ezres fizuból kézhez kapsz kb. 92 ezret, szerintem önmagában ez ma már nem túl hitelképes fizetés, hiszen enned kell, rezsit kell fizetned,élned kell, stb.
Egyedül nem tudnád fizetni a hitelt és a lakás + önmagad fenntartásást is.
Mint hozzáértő, az alábbi buktatókat látom:
4M Ft-ért szeretnél venni egy lakást. Ilyen kis értékű ingatlant csak talán a helyi takarékszövetkezetek, vagy az OTP fogad el fedezetnek, (KH határeset), viszont az, hogy az ingatlan értékéhez képest mennyi hitelt fogsz kapni, függ a belső bírálati szabályoktól és az ingatlan adataitól is, tehát attól is, hogy hol van a lakás, milyen állapotú, stb. A jövedelmed is kevés (nettó számít és az, hogy folyószámlára kapod-e).
Mindent együttvéve nagyon kockázatos az elképzelésed, részletes előszűrést javasolnék, ahol már a konkrétumokat is megadod.
Köszönöm mindenkinek,hogy szíveskedett válaszolni.Néhány részlettel pótolnám a leírtakat.Pontosan nettó 105-110 ezer ft-t keresek a vasárnapok miatt.A bérem folyószámlára érkezik.
Őszinte leszek a lakhatásom megvan oldva,nem is költöznék oda,hanem bérbe adnám a lakást.
Mint írtam, az ingatlan adatai ugyanúgy fontosak, mint a béred.
Hol van, milyen az állapota, milyen a komfort fokozata, miből épült, lakás, vagy ház?
Melyik bank a számlavezetőd?
Szia!
Jövedelmed alapján 15 éves futamidővel beleférne a 3 milliós összeg.
Fedezet a célingatlan lenne ennek minimum 3 milliós forgalmi értékkel kell rendelkeznie.
4 milliós lakásra (1M önerő+ 3M hitel) kb. 2,5 millió ft hitel fognak adni. 3 milliót biztosan nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!